Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

5 enkla och trendiga scones du måste testa

22 dec, 2020 
Recept på enkla och trendiga scones
Bjud på scones! Inspireras av 5 läckra recept, från klassiker med clotted cream till saffransscones.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
11 goda och lyxiga recept på julgodisBrand logo
11 goda och lyxiga recept på julgodis

Få saker är så gott som nybakade scones, inte minst till helgfrukosten, söndagsbrunchen och självklart afternoon tea. Inspireras av 5 recept på scones, både mer traditionella varianter och nytänkande tolkningar, som både är enkla att göra och underbart goda.

1. Scones med cheddar och rucola

Byt ut klassikern mot en något mer nytänkande (men minst lika god) variant. Testa dessa matiga scones med cheddar och rucola. Osten och rucolan tillför både smak och en härlig konsistens åt dina scones. Det blir inte mycket godare än så här!

Till receptet >>

Recept på scones med cheddar och rucola

2. Scones med citrussmak

Addera lite frisk citrus till dina scones! I det här receptet står apelsin och citron i fokus, två fräscha komponenter som genast höjer smakupplevelsen till nya nivåer. Lägg även till nötter och russin för en extra dimension.

Annons

Till receptet >>

Recept på scones med citrussmak

3. Scones med marmelad

Nej, klassiska scones med marmelad kommer aldrig gå ur tiden. Dessa läckra godbitar får gärna serveras med clotted cream och en ljuvlig apelsinmarmelad. Clotted cream tar lite tid att få till, men resultatet är riktigt gott och tillför rejält med lyxkänsla på en gång!

Till receptet >>

Recept på klassiska scones med marmelad

4. Scones med lemon curd

Du läste helt rätt. I detta recept smaksätts dina scones med lemoncurd, en klick färskost och lite havssalt för läcker sälta. Det går självklart att variera smaksättning efter tycke och smak, men det är en kombination du inte får missa!

Annons

Till receptet >>

Recept på scones med lemon curd

5. Saffransscones med hackad mandel

Får det lov att vara magiska saffransscones? Dessa scones är helt oemotståndliga och passar lika bra i juletider som i princip när som helst på året. Toppa dina scones med finhackad mandel och hugg in!

Till receptet >>

Recept på saffransscones med hackad mandel

LÄS MER:

Lyxa till det med afternoon tea – 5 festliga recept

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons