Lyxa till det med afternoon tea – 5 goda recept

Lyxa till det med afternoon tea.

På en klassisk afternoon tea startar man alltid med några snittar, efter det scones – som gärna får vara lite ljumna så att smör eller clotted cream smälter in i brödet innan det stoppas i munnen. När man svalt den sista sconesbiten, väntar kakorna och gärna någon variant av tårta också.
06 mars, 2018

1. Scones med marmelad

Scones är det klassiska tillbehöret till te. Servera gärna med flera olika sorters marmelad och clotted cream.

Till receptet >>

Scones med marmelad.

Scones med marmelad.

2. Fattiga riddare med grädde och bär

Ett underbart sätt att förvandla torrt vitt bröd till en mumsig brunchrätt. I den här varianten gör några droppar likör i smeten det extra gott.

Till receptet >>

Fattiga riddare med grädde och bär.

Fattiga riddare med grädde och bär.

3. Marshmallow teacakes

Hembakad variant av Tunnock Teacakes som finns med antingen mörk eller ljus choklad. Nu behöver du inte åka till England för att få smaka dem!

Till receptet >>

Marshmallow teacakes.

Marshmallow teacakes.

4. Maränger med clementincurd

Gillar du också sega maränger? Då ska du vispa dina äggvitor när det är fuktigt ute. Men om du vill ha dem torra som Sahara, vispa dem då när solen skiner!

Till receptet >>

Maränger med clementincurd.

Maränger med clementincurd.

5. Battenberg cake

Den här kungliga, rutmönstrade kakan gjordes för första gången 1884 för att fira bröllopet mellan drottning Victorias dotterdotter och Prins Louis av Battenberg.

Till receptet >>

Battenberg cake.

Battenberg cake.

Enjoy your tea, dear!

Recepten är hämtade ur Anette Rosvalls bok ”Afternoon tea”.

Foto: Jenny Grimsgård.

Anette Rosvalls "Afternoon tea".

Anette Rosvalls ”Afternoon tea”.

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: