Saffransscones med hackad mandel
10 st
Tid: 25 minuter
Du behöver:
2 dl mjölk
1 g saffran
7 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl råsocker
125 g smör
1 ägg
ägg till pensling
hackad mandel att strö över
Gör så här:
Sätt ugnen på 250°. Blanda mjölken och saffranen i en kastrull och värm tills det precis börjar koka. Ställ åt sidan och låt svalna något. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Blanda ner ägget och saffransmjölken och rör ihop till en deg. Rulla ut små scones och platta till dem lätt. Pensla med ägg och strö över lite finhackad mandel. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Tips! Sconesen passar lika bra till eftermiddagsteet. Kanske på engelskt vis med clotted cream och sylt?
Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner