Saffransscones med hackad mandel

Saffransscones med hackad mandel.

Önska god jul och överraska grannen med lite frukost. Dessa saffransscones med finhackad mandel är lätta att baka och smakar ljuvligt!
25 november, 2016

10 st

Tid: 25 minuter

Du behöver:

2 dl mjölk

1 g saffran

7 1/2 dl vetemjöl

1/2 tsk salt

1 1/2 tsk bakpulver

1/2 dl råsocker

125 g smör

1 ägg

ägg till pensling

hackad mandel att strö över

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°. Blanda mjölken och saffranen i en kastrull och värm tills det precis börjar koka. Ställ åt sidan och låt svalna något. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Blanda ner ägget och saffransmjölken och rör ihop till en deg. Rulla ut små scones och platta till dem lätt. Pensla med ägg och strö över lite finhackad mandel. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Tips! Sconesen passar lika bra till eftermiddagsteet. Kanske på engelskt vis med clotted cream och sylt?

Saffransscones med hackad mandel.

Saffransscones med hackad mandel.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: