Enkla klickscones med lemon curd

Enkla klickscones med lemon curd.

Testa dessa enkla, snabba och supergoda klickscones som du kan smaksätta med i princip vad som helst! Ljuvliga att äta med en klick färskost, lemoncurd och lite havssalt.
07 augusti, 2015

6 portioner

Scones:

6 dl vetemjöl

2,5 tsk bakpulver

2 krm salt

100 g smör eller margarin

3 dl mjölk

Smaksättare: Kakao, nötter, citrusskal, ost, örter.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver, någon av smaksättningarna (se tips nedan) och salt i en bunke. Finfördela smör eller margarin i mjölblandningen. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg.
  3. Klicka 6 bullar eller en längd på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

Lemon curd

3 ekologiska citroner

1,5 dl strösocker

50 g smör

1 msk maizena

2 ekologiska ägg

2 ekologiska äggulor

Gör så här

  1. Tvätta tre citroner noga och torka. Koka upp citronsaft från två av citronerna samt rivet skal från alla tre, ihop med strösocker och smör. Sila sedan av vätskan.
  2. Blanda ut maizena med saften från din tredje citron och rör ner detta i vätskan.
  3. Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills citronkrämen tjocknar.
  4. Häll över din lemon curd i en ren skål och låt svalna.

Tillbehör:

Färskost att klicka på sconesen från tex Cremé Bonjour.

Scones med lemoncurd.

Scones med lemoncurd.

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: