Scones med cheddar och rucola

05 sep, 2017 
AvRedaktionen
Scones med cheddar och rucola.
Osten och rucolan ger både god smak och härlig konsistens åt dessa härliga scones. Lika goda till frukost som till afternoon tea.
Annons

8 små scones

Tid: 25 minuter

Du behöver:

100 g smör

8 dl vetemjöl

1 tsk salt

4 tsk bakpulver

3 dl mjölk

ca 1 dl finhackad rucola

100 g finriven cheddarost (cirka 2 1/2 dl)

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skär smöret i små tärningar och låt det stå i rumstemperatur tills det blivit mjukt. Sikta ner mjölet i en stor skål (häll det i en nätsil och skaka så att mjölet siktas). Tillsätt salt och bakpulver. Finfördela smörbitarna med fingertopparna i mjölet. Häll över mjölken. Tillsätt rucola och 2 dl eller ca 80 g av osten och knåda snabbt till en smidig deg. Dela degen i 8 bitar (eller i 4 om du vill göra dem större). Klä små formar med en bit smörpapper i passande storlek som du klipper ut. (Eller om du vill göra dem större: platta ut var och en så att de blir ca 1 cm tjocka och skär ett kryss i varje rundel). Grädda bröden i ugn i ca 10 minuter (något längre tid om du gör stora) i mitten av ugnen. Ta ut bröden och strö omedelbart över resten av osten. Sätt in i ugnen att par minuter till och låt osten smälta.

Scones med cheddar och rucola.
Scones med cheddar och rucola.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons