Hembakad bröd är både godare och billigare än det du köper i affären. Här hittar du recept på scones, frallor, limpa, fröknäcke, focaccia och mycket annat bröd med och utan jäst. Sätt på dig förklädet och börja baka!
Denna focaccia blir både vacker och god med tunt skurna äppelskivor och rosmarin. Eller så skippar du rosmarinen och smaksätter med socker och kanel för ett sötare bröd!
Ett gott bröd passar till allt! Dessa kuvertbröd med frön är ljuvligt goda nybakade och perfekta att ha i frysen och tina upp till en lyxig helgfrukost.
En matig macka passar såväl till frukost, som brunch eller en enkel middag. Ja, denna sprödstekta levain med ägg och pecorino passar i stort sett alla tillfällen!
Det finns egentligen bara ett enda sätt att få perfekta bröd: baka mycket och ofta! Men om man förstår principerna bakom jäsning, knådning och mjölsorter blir det aningen enklare. Här är en liten guide.
Ingen buffé utan ett riktigt gott bröd till. Smörig saftig brioche, sotade flatbröd, klassiska baguetter eller fluffiga pumpafröbullar – alla passar de till soppor, sallader och röror. Hembakat är förstås allra godast.
Flatbröd är en kameleont och kan användas till mycket! Toppa med gräddfil och löjrom som ett tilltugg till drinken eller med tomatsås, ost och oregano för en snabb minipizza!
För att få perfekt form på bullarna grädda dem i en muffinform! Varför inte slå på stort och göra ett dubbelt recept på en gång och frys in? Då har du frukosten färdig ett bra tag framöver. Så här gör du lättbakade pumpafröbullar.
Baguetter är det klassiska brödet som alltid är ett uppskattat tillbehör på buffébordet men som är minst lika gott att avnjuta med bara ost och smör. Så här bakar du brödet.