Rödbetstunnbröd
Vansinnigt vackra och goda, perfekta till tacos eller som wraps. Du behöver en särskild kavel för att få riktigt tunna bröd.
6 stycken
Du behöver:
20 g jäst
1 ¼ dl rödbetsjuice
1 msk socker
120 g rödbetor
325 g (ca 5 ½ dl) vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk olivolja, till stekning

Wrap med stekt halloumi, grekisk sallad och yoghurtdressing
Gör så här:
- Lös upp jästen i en skål med rödbetsjuice och socker. Skala rödbetorna och riv dem fint. Häll rivet i skålen tillsammans med mjöl och salt, och knåda degen tills den är slät och smidig, gärna i bakmaskin. Låt degen vila övertäckt i rumstemperatur i cirka en timme, till dubbel storlek.
- Stjälp ut degen på mjölat bord, dela den i sex lika stora bitar och kavla ut dem med en kavel för tunt tunnbröd.
- Stek bröden ett i taget i lite olja i het panna 1–2 minuter på varje sida. Bröden ska bubbla upp och bli gyllene.
Foto: Betina Hastoft