Läckra rödbetstunnbröd

Recept på rödbetstunnbröd

Betina Hastoft
Läckra och goda rödbetsrunnbröd passar utmärkt till tacos eller till wraps. Fyll med gott och njut!
06 september, 2022
4 tips för en lyxig brunch hemma
1:21

Efter reklamen: 4 tips för en lyxig brunch hemma

(1:21)

Slå på ljud

Rödbetstunnbröd

Vansinnigt vackra och goda, perfekta till tacos eller som wraps. Du behöver en särskild kavel för att få riktigt tunna bröd.

Så bakar du rödbetstunnbröd
Betina Hastoft

6 stycken

Du behöver:

20 g jäst
1 ¼ dl rödbetsjuice
1 msk socker
120 g rödbetor
325 g (ca 5 ½ dl) vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk olivolja, till stekning

Wrap med stekt halloumi, grekisk sallad och yoghurtdressing

Gör så här:

  1. Lös upp jästen i en skål med rödbetsjuice och socker. Skala rödbetorna och riv dem fint. Häll rivet i skålen tillsammans med mjöl och salt, och knåda degen tills den är slät och smidig, gärna i bakmaskin. Låt degen vila övertäckt i rumstemperatur i cirka en timme, till dubbel storlek.
  2. Stjälp ut degen på mjölat bord, dela den i sex lika stora bitar och kavla ut dem med en kavel för tunt tunnbröd.
  3. Stek bröden ett i taget i lite olja i het panna 1–2 minuter på varje sida. Bröden ska bubbla upp och bli gyllene.

Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspasta

Se klippet här!

Foto: Betina Hastoft