Wrap med stekt halloumi, grekisk sallad och yoghurtdressing
Mild och fast halloumi funkar fint i stället för kött i en god wrap.
4 portioner
Du behöver:
250 g halloumi eller grillost
1 ½ msk olivolja, till stekning
Yoghurtdressing:
1 knippe gräslök
1 knippe färsk dill
2 dl grekisk yoghurt
2 tsk flytande honung
Salt och nymalen svartpeppar
Grekisk sallad:
2 msk olivolja
1 msk balsamicovinäger
½ tsk torkad oregano
Salt och nymalen svartpeppar
2 små gemsallat
1 rödlök
250 g körsbärstomater
½ gurka
50 g kalamataoliver
Till servering:
4 stora flatbröd

Morotssoppa med grönkålschips och halloumikrutonger
Gör så här:
- Börja med dressingen: Skölj och hacka gräslök och dill fint. Rör ihop grekisk yoghurt med kryddörterna och honung i en skål och smaka av med salt och peppar.
- Dela eller skär osten i skivor och stek så den får fin yta i en stekpanna med lite olivolja, ett par minuter på varje sida.
- Blanda olja, vinäger och oregano i en stor skål, krydda med salt och peppar. Skölj och torka salladen och strimla den grovt. Skala rödlöken och skär i tunna skivor, gärna på mandolin.
- Skölj och halvera tomaterna. Skölj gurkan och skär i halvmånar. Blanda alla grönsaker i skålen med dressing.
- Värm bröden och bred yoghurtdressing över dem. Toppa med grekisk sallad och stekt halloumi. Servera genast.
Foto: Line Falck, Society of lifestyle