Wrap med stekt halloumi, grekisk sallad och yoghurtdressing

Recept på wrap med stekt halloumi, grekisk sallad och yoghurtdressing

columbus leth
Stek halloumi, grekisk sallad och yoghurtdressing som slås in till en god wrap är den perfekta lunchen!
12 juli, 2022
Strösslig godisskål i choklad
0:31

Efter reklamen: Strösslig godisskål i choklad

(0:31)

Slå på ljud

Wrap med stekt halloumi, grekisk sallad och yoghurtdressing

Mild och fast halloumi funkar fint i stället för kött i en god wrap.

Så gör du wraps med stekt halloumi, grekisk sallad och yoghurtdressing
columbus leth

4 portioner

Du behöver:

250 g halloumi eller grillost
1 ½ msk olivolja, till stekning

Yoghurtdressing:

1 knippe gräslök
1 knippe färsk dill
2 dl grekisk yoghurt
2 tsk flytande honung
Salt och nymalen svartpeppar

Grekisk sallad:

2 msk olivolja
1 msk balsamicovinäger
½ tsk torkad oregano
Salt och nymalen svartpeppar
2 små gemsallat
1 rödlök
250 g körsbärstomater
½ gurka
50 g kalamataoliver

Till servering:

4 stora flatbröd

Morotssoppa med grönkålschips och halloumikrutonger

Gör så här:

  1. Börja med dressingen: Skölj och hacka gräslök och dill fint. Rör ihop grekisk yoghurt med kryddörterna och honung i en skål och smaka av med salt och peppar.
  2. Dela eller skär osten i skivor och stek så den får fin yta i en stekpanna med lite olivolja, ett par minuter på varje sida.
  3. Blanda olja, vinäger och oregano i en stor skål, krydda med salt och peppar. Skölj och torka salladen och strimla den grovt. Skala rödlöken och skär i tunna skivor, gärna på mandolin.
  4. Skölj och halvera tomaterna. Skölj gurkan och skär i halvmånar. Blanda alla grönsaker i skålen med dressing.
  5. Värm bröden och bred yoghurtdressing över dem. Toppa med grekisk sallad och stekt halloumi. Servera genast.

Foto: Line Falck, Society of lifestyle