Morotssoppa med grönkålschips och halloumikrutonger

Recept på morotssoppa med grönkålschips och halloumikrutonger

Betina Hastoft
Moroten är den perfekta rotfrukten att göra soppa på – god smak, fin färg och massa vitaminer! Vår morotssoppa toppar du med grönkålschips och lyxiga halloumikrutonger.
24 januari, 2022
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Slå på ljud

Morotssoppa med grönkålschips och halloumikrutonger

Budgetmat med mycket smak!

Så gör du en morotssoppa med grönkålschips och halloumikrutonger
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

200 g potatis
800 g morötter
1 gul lök
2 msk smör, till stekning
1 tsk curry
1 tsk spiskummin
½ tsk chiliflagor
12 dl grönsaksbuljong
1 dl vispgrädde
2 msk pressad citronsaft
Salt och nymald peppar

Grönkålschips:

75 g färsk grönkål, hackad
2 msk olivolja
1 tsk salt

Halloumikrutonger:

200 g halloumi
1 ½ msk olivolja

Till servering:

Levainbröd

Gör så här:

  1. Skala potatis och morötter och skär i bitar. Skala och hacka löken grovt. Stek grönsakerna i olja i en kastrull i några minuter. Tillsätt curry, spiskummin och chiliflagor och stek en minut till. Häll över buljongen och låt koka upp. Sänk värmen och småkoka tills grönsakerna är mjuka.
  2. Mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt grädde, värm upp igen och smaka av med citron, salt och peppar.
  3. Grönkålschips: Skölj och torka grönkålen. Stek den i olja i en panna tills den börjar få färg i kanterna. Salta.
  4. Halloumikrutonger: Skär osten i tärningar, 2x2 cm. Stek dem gyllene i olja runt om, 1–2 minuter per sida.
  5. Toppa soppan med grönkål och halloumikrutonger. Servera med bröd.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft