Rustikt knäcke med havregryn

Recept på rustikt knäcke med havregryn

Stine Christiansen
Ett rustikt knäcke med havregryn är ett säkert kort, och du kan använda precis de frön och kärnor du gillar bäst.
05 januari, 2023
3 lyxiga fyllningar i korvbröd att bjuda på
2:10

Efter reklamen: 3 lyxiga fyllningar i korvbröd att bjuda på

(2:10)

Slå på ljud

Rustikt knäcke med havregryn

Ett knaprigt mellanmål eller en stöttepelare på ostbrickan.

Imponerande enkelt rustikt knäcke med havregryn
Stine Christiansen

20 stycken

Du behöver:

2 dl blandade kärnor eller frön, t ex solros-, lin-, sesamfrö eller pumpakärnor
1 ½ dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
3 dl havregryn
1 ½ tsk salt
1 tsk bakpulver
2 ½ dl vatten
½ dl olivolja

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 185° varmluft. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt vatten och olja och blanda till en klistrig deg. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper till en bakplåts storlek. Ta bort det övre papperet och släta ev till ytan.
  2. Grädda bröden i 20–25 minuter till gyllene. Låt svalna på ugnsgaller och bryt i bitar.
Bjud på maxad ostbricka med hemmagjorda tillbehör

Foto: Stine Christiansen