Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Julmat Baka inför julen Vintips till middagen

Rustikt knäcke med havregryn

05 jan, 2023
AvLine Holt Nielsen
Recept på rustikt knäcke med havregryn
Ett rustikt knäcke med havregryn är ett säkert kort, och du kan använda precis de frön och kärnor du gillar bäst.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 lyxiga fyllningar i korvbröd att bjuda påBrand logo
3 lyxiga fyllningar i korvbröd att bjuda på

Rustikt knäcke med havregryn

Ett knaprigt mellanmål eller en stöttepelare på ostbrickan.

Imponerande enkelt rustikt knäcke med havregryn

20 stycken

Annons

Du behöver:

2 dl blandade kärnor eller frön, t ex solros-, lin-, sesamfrö eller pumpakärnor
1 ½ dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
3 dl havregryn
1 ½ tsk salt
1 tsk bakpulver
2 ½ dl vatten
½ dl olivolja

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 185° varmluft. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt vatten och olja och blanda till en klistrig deg. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper till en bakplåts storlek. Ta bort det övre papperet och släta ev till ytan.
  2. Grädda bröden i 20–25 minuter till gyllene. Låt svalna på ugnsgaller och bryt i bitar.

Foto: Stine Christiansen

Annons