Rustikt knäcke med havregryn
Ett knaprigt mellanmål eller en stöttepelare på ostbrickan.
20 stycken
Du behöver:
2 dl blandade kärnor eller frön, t ex solros-, lin-, sesamfrö eller pumpakärnor
1 ½ dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
3 dl havregryn
1 ½ tsk salt
1 tsk bakpulver
2 ½ dl vatten
½ dl olivolja
Gör så här:
- Värm ugnen till 185° varmluft. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt vatten och olja och blanda till en klistrig deg. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper till en bakplåts storlek. Ta bort det övre papperet och släta ev till ytan.
- Grädda bröden i 20–25 minuter till gyllene. Låt svalna på ugnsgaller och bryt i bitar.

Bjud på maxad ostbricka med hemmagjorda tillbehör
Foto: Stine Christiansen