Chokladscones med kaffeglasyr
08 okt, 2024
AvLinn Grubbström
Våra chokladscones toppas med kaffeglasyr och förgyller vilken morgon som helst!
Annons
Chokladscones med kaffeglasyr
Lika goda på morgonen som till afternoon tea.
Annons
10 stycken
Tid: 45 minuter
Du behöver:
330 g (5 ½ dl) vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 dl socker
1 tsk malen kardemumma
½ tsk vaniljpulver
75 g smör
50 g mörk choklad
1 ägg
1 ½ dl naturell yoghurt 1,5%
Glasyr:
250 g (4 dl) florsocker
2 msk nybryggt kaffe
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 200°. Blanda mjöl, bakpulver, salt, socker, kardemumma och vanilj i en skål. Nyp ihop smöret tillsammans med de andra ingredienserna med fingrarna. Hacka chokladen fint.
- Vispa ihop ägg och yoghurt och vänd ner det försiktigt tillsammans med chokladen i de övriga ingredienserna. Arbeta ihop degen väl.
- Forma degen till en stor cirkel, ca 2 cm tjock, på mjölat bord. Skär cirkeln i mindre tårtbitar, cirka 10 stycken och lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda sconesen i ugnen cirka 20 minuter. Låt svalna.
- Rör ihop florsocker och kaffe till en tjock glasyr. Bred ut glasyren över sconesen.
Foto: Peter Kam
Annons