Chokladscones med kaffeglasyr
- AvLinn Grubbström
Våra chokladscones toppas med kaffeglasyr och förgyller vilken morgon som helst!
Chokladscones med kaffeglasyr
Lika goda på morgonen som till afternoon tea.
10 stycken
Tid: 45 minuter
Du behöver:
330 g (5 ½ dl) vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 dl socker
1 tsk malen kardemumma
½ tsk vaniljpulver
75 g smör
50 g mörk choklad
1 ägg
1 ½ dl naturell yoghurt 1,5%
Glasyr:
250 g (4 dl) florsocker
2 msk nybryggt kaffe
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 200°. Blanda mjöl, bakpulver, salt, socker, kardemumma och vanilj i en skål. Nyp ihop smöret tillsammans med de andra ingredienserna med fingrarna. Hacka chokladen fint.
- Vispa ihop ägg och yoghurt och vänd ner det försiktigt tillsammans med chokladen i de övriga ingredienserna. Arbeta ihop degen väl.
- Forma degen till en stor cirkel, ca 2 cm tjock, på mjölat bord. Skär cirkeln i mindre tårtbitar, cirka 10 stycken och lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda sconesen i ugnen cirka 20 minuter. Låt svalna.
- Rör ihop florsocker och kaffe till en tjock glasyr. Bred ut glasyren över sconesen.
Foto: Peter Kam
