Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Chokladscones med kaffeglasyr

08 okt, 2024
AvLinn Grubbström
Recept på chokladscones med kaffeglasyr
Peter Kam
Våra chokladscones toppas med kaffeglasyr och förgyller vilken morgon som helst!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
4 tips för en lyxig brunch hemmaBrand logo
4 tips för en lyxig brunch hemma

Chokladscones med kaffeglasyr

Lika goda på morgonen som till afternoon tea.

Börja dagen med oemotståndliga chokladscones med kaffeglasyr
Peter Kam
Annons

10 stycken

Tid: 45 minuter

Du behöver:

330 g (5 ½ dl) vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 dl socker
1 tsk malen kardemumma
½ tsk vaniljpulver
75 g smör
50 g mörk choklad
1 ägg
1 ½ dl naturell yoghurt 1,5%

Glasyr:

250 g (4 dl) florsocker
2 msk nybryggt kaffe

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 200°. Blanda mjöl, bakpulver, salt, socker, kardemumma och vanilj i en skål. Nyp ihop smöret tillsammans med de andra ingredienserna med fingrarna. Hacka chokladen fint.
  2. Vispa ihop ägg och yoghurt och vänd ner det försiktigt tillsammans med chokladen i de övriga ingredienserna. Arbeta ihop degen väl.
  3. Forma degen till en stor cirkel, ca 2 cm tjock, på mjölat bord. Skär cirkeln i mindre tårtbitar, cirka 10 stycken och lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda sconesen i ugnen cirka 20 minuter. Låt svalna.
  4. Rör ihop florsocker och kaffe till en tjock glasyr. Bred ut glasyren över sconesen.

Foto: Peter Kam

Annons