Steak sandwich med karamelliserad lök och blåmögelost
03 jun, 2025
Låt ryggbiff, karamelliserad lök och blåmögelost bli till en lyxigt god steak sandwich. Ät direkt eller ta med ut i det fria!
Annons
Steak sandwich med karamelliserad lök och blåmögelost
Låt gärna både lök och kött svalna innan du packar smörgåsen – om du inte ska äta den direkt.
2 portioner
Annons
Tid: 20 minuter
Du behöver:
2 stora lökar
2 msk olivolja till stekning
Salt och svartpeppar
1 stor skiva ryggbiff
1 baguette
2 msk majonnäs
1 msk dijonsenap
8 cornichoner (små inlagda gurkor)
100 g blåmögelost, t ex roquefort eller blå kornblomst
¼ röd cikoriasallat (radicchio)
2 nävar rucola
Gör så här:
- Skala löken och skär den i skivor. Stek löken i hälften av oljan på medelvärme i 10–15 minuter tills den är mjuk och gyllene. Krydda med salt och peppar.
- Stek ryggbiffen i resten av oljan ett par minuter på varje sida, den ska vara rosa inuti. Krydda med salt och peppar och låt den vila tills ljummen.
- Dela baguetten och skär den i två delar. Bred majonnäs och senap på brödet. Skär cornichoner och blåmögelost i skivor. Skölj och torka salladen.
- Fyll smörgåsarna med skivat kött, karamelliserad lök, cornichoner, blåmögelost, radicchio och rucola. Krydda med salt och peppar.
Foto: Columbus Leth
Annons