Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Steak sandwich med karamelliserad lök och blåmögelost

03 jun, 2025
Recept på steak sandwich med karamelliserad lök och blåmögelost
Columbus Leth
Låt ryggbiff, karamelliserad lök och blåmögelost bli till en lyxigt god steak sandwich. Ät direkt eller ta med ut i det fria!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du en lyxig laxsalladBrand logo
Så gör du en lyxig laxsallad

Steak sandwich med karamelliserad lök och blåmögelost

Låt gärna både lök och kött svalna innan du packar smörgåsen – om du inte ska äta den direkt.

Steak sandwich med karamelliserad lök och blåmögelost
Columbus Leth

2 portioner

Annons

Tid: 20 minuter

Du behöver:

2 stora lökar
2 msk olivolja till stekning
Salt och svartpeppar
1 stor skiva ryggbiff
1 baguette
2 msk majonnäs
1 msk dijonsenap
8 cornichoner (små inlagda gurkor)
100 g blåmögelost, t ex roquefort eller blå kornblomst
¼ röd cikoriasallat (radicchio)
2 nävar rucola

Gör så här:

  1. Skala löken och skär den i skivor. Stek löken i hälften av oljan på medelvärme i 10–15 minuter tills den är mjuk och gyllene. Krydda med salt och peppar.
  2. Stek ryggbiffen i resten av oljan ett par minuter på varje sida, den ska vara rosa inuti. Krydda med salt och peppar och låt den vila tills ljummen.
  3. Dela baguetten och skär den i två delar. Bred majonnäs och senap på brödet. Skär cornichoner och blåmögelost i skivor. Skölj och torka salladen.
  4. Fyll smörgåsarna med skivat kött, karamelliserad lök, cornichoner, blåmögelost, radicchio och rucola. Krydda med salt och peppar.

Foto: Columbus Leth

Annons