mat och vin3 goda mustiga grytor – med smak av höstHärliga bjudgoda grytor och raguer med djupa smaker sätter guldkant på mörka höstkvällar.
mat och vinMustig köttgryta med polentaLåt denna mustiga köttgryta få stå och puttra så att smakerna hinner utvecklas och ät tillsammans med parmesanpolenta.
mat och vinLammkotletter med potatis och fänkål i ugnLammkotletterna blir möra och fina när de bryns av i stekpanna innan servering. Skär i tunna skivor och servera med ugnsrostad potatis och fänkål.
mat och vinAsiatisk fläskkotlett med syrlig sallad och sesammajonnäsLyxa till fläskkotletten genom att toppa med den med frisk sallad, avokado och sesammajonnäs – både gott och enkelt!
mat och vinVildsvinsburgare med picklad kål och karamelliserad lökEn hamburgare med milda, vilda smaker som serveras med delikata tillbehör. Vi visar dig hur du gör, steg för steg.
mat och vinFajitas med grillat nötkött och paprikaGrilla eller stek nötkött med paprika och servera i majstortillas. Toppa med crème fraiche, avokado och ordentligt med koriander!
mat och vinGrillade fläskkotletter med pärlkornssallad, mozzarella och sparrisDe grillade fläskkotletterna serveras med en matig pärlkornssallad tillsammans med både mozzarella och sparris – och allt tillagas på max 20 minuter!
mat och vinÖrtiga lammkotletter med tabbouleh och myntageléStäll till med en riktig fest och bjud på vitlöksdoftande lammkotletter med tabbouleh och myntagelé!
mat och vinGrillade lammkotletter med fräsch zucchinisalladLammkotletter hör hemma på grillen och matchas med svårslaget god zucchinisallad. Riktig sommarmat!
mat och vinGrillad flankstek med kryddoljaLåt den fina flanksteken få skina genom att krydda med bara salt och peppar, smakerna lyfts fram tack vare kryddoljan.
mat och vinGrillade bbq-kotletter med coleslawDen godaste bbq-såsen gör du själv – och äter med grillade kotletter med coleslaw.
mat och vinCarpacciosallad med rostade mandlar och parmesanLyxa till det och bjud på en carpacciosallad med rostade mandlar och parmesan – svårslaget god!
mat och vinRostasbiff med tomatsallad och tryffelaioliRostas är fint mört kött som förtjänar det bästa sällskapet – alltså tryffelaioli och tomatsallad!
mat och vinSå gör du fläskfiléspett med chilisalsaPerfekt balans råder i denna rätt med fläskfiléspett, chilisalsa och ris. Låt gärna salsan stå en stund så den får mycket smak!
mat och vinVietnamesisk biffsallad med limedressingVietnamesisk biffsallad med limedressing är en matig och fräsch måltid med mycket smak.
mat och vinLammkotletter med löksallad och yoghurtkrämDet är alltid lite lyxigt att servera lammkotletter. Extra gott blir det om de serveras med en frisk löksallad, yoghurtkräm och naanbröd.
mat och vinSnabb biffwok med smak av ThailandEn snabb biffwok med smak av Thailand räddar alla veckans trötta kvällar!
mat och vinMiddagens kryddiga kotlettspett blir läcker wrap till lunchMiddagens kryddiga kotlettspett med couscous blir nästa dags oslagbart enkla lunch – en matig wrap med hummus.
mat och vinBiff Rydberg med senapsgräddeBiff Rydberg är den lyxiga varianten av en pytt i panna med finare kött och oförskämt god senapsgrädde.
mat och vinFlankstek med bearnaise och sotad salladFlankstek med bearnaise blir liksom aldrig fel, det är en rätt som tåls att lagas om och om igen, gärna med sotad sallad som tillbehör.
mat och vinKalvfilé med duchessepotatis och rödvinssåsBjud gästerna på kalvfilé med duchessepotatis och rödvinssås – en smakrik rätt som alltid känns lite extra lyxig att få serverad.
mat och vinChili- och lönnsirapsglaserade revbensspjäll – en rätt som överraskarFavoriten revbensspjäll får sig här en liten make over med en chili- och lönnsirapsglaze!
mat och vinGräddig oxfilépasta med dragon och kungsmusslingEn gräddig oxfilépasta med dragon och kungsmussling är en varmrätt som alltid blir middagens stjärna!
mat och vinSå här gör du beef Wellington – steg för stegFestmat i ett paket! Lyxig och smidig rätt eftersom den går att förbereda. Så här gör du beef Wellington – steg för steg.
mat och vinItalienska köttbullar och couscous-sallad – klassiker i nytappningLängtar du till lite varmare bredgrader? Laga då italienska köttbullar och couscous-sallad med fikon och feta – en måltid med smak av Medelhavet!
mat och vinRått och gott – 3 lyxiga och lättlagade förrätterTa det kallt och servera en tartar eller carpaccio till förrätt. Lyxigt och lättlagat, och fantastiskt gott!
mat och vinSå lagar du den klassiska grytan bœuf bourguignonBœuf bourguignon är en klassisk fransk gryta som inte är så svår att göra som många tror!
mat och vinFärsbiffar med örtsmör och citronpotatissalladFärsbiffar är enkel vardagsmat, det är citronpotatissalladen som förlänger känslan av sommar!
mat och vinOxfilétartar med tryffelolja – så gör duVarför inte börja middagen med en extra lyxig förrätt? Imponera med oxfilétartar och tryffelolja.
mat och vinHasselbackssötpotatis med lönnsirapsglaze och fläskfiléLetar du efter ett extra lyxigt tillbehör? Då är det hasselbackspotatis med lönnsirapsglaze du ska servera till fläskfilén.
mat och vinGrillade fläskkotletter med äppelcoleslaw och hasselnötssmörTänd grillen och lägg på ett par ordentliga fläskkotletter, gärna med ben. Till dessa äter ni frisk äppelcoleslaw och hasselnötssmör!
mat och vinAsiatiskt marinerad flankstek med grillad gemsalladGrilla gemsallad och färsklök, skiva den asiatiskt marinerade flanksteken och toppa allt med en ljuvlig sesamdressing. Showstopper – vi lovar!
mat och vinOxfiléspett med kornotto och grillade ärtskidorGrilla saftiga oxfiléspett och ät med krämiga korngryn och grillade ärtskidor. En lätt rätt med mycket smak!
mat och vinGrillad fläskfilé med harissamarinad och citron- och tomatquinoaLåt fläskfilén stå i harissamarinaden över natten så den får mycket smak. Skiva och servera till en smakrik citron- och tomatquinoa.
mat och vinÖrtbakad fläskfilé med kokt färskpotatisRulla fläskfilén i rikligt med färska örter, bryn köttet och låt det hela avslutas i ugnen. Servera med kokt potatis och en grönsallad.
mat och vinFlankstekssallad med limedressingGör en god sallad med radicchio, avokado och thaibasilika men där den saftig flanksteken får skina. Toppa med en frisk limedressing.
mat och vinGrilla årets hetaste spareribs – och servera med asiatisk salladTänd grillen och bjud på heta spareribs som serveras med en frisk sallad med asiatiska smaker. Äntligen flyttar vi ut matlagningen!
mat och vinRostbiff 2.0 – serveras med rucola, Västerbottensost och balsamicoglazeRostbiff som serveras med rucola, Västerbottenost och balsamicoglaze är en lätt och mättande rätt med många spännande smaker.
mat och vinKrämig färskpotatissallad med klassiska pannbiffarServera klassiska pannbiffar med en krämig potatissallad med rädisor och få en försmak av sommaren.
mat och vinUgnsstekta lammracks på kålbädd – så får du fint och mört köttLamm är ett kött rikt på smak och det möra, fina köttet bör ha en rosa kärna för att bli så saftigt som möjligt. Serveras på bädd av brysselkål, svartkål och grönkål.
mat och vinGrillad flankstek med rostad morot och apelsinbulgurEn grillad flankstek behöver inte krånglas till! Avnjuts tillsammans med ugnsrostade knippmorötter och apelsindoftande bulgur.
mat och vinGrillad ryggbiff med kall bearnaise och sparrisKombinera klassiska smaker så som grillad ryggbiff med en kall bearnaise och färsk sparris när det äntligen är dags att dra igång grillen!