Steak salad med belugalinser och fetaost
30 maj, 2025
Matig steak sallad med belugalinser, fetaost och pinjenötter – allt gott på en och samma tallrik.
Annons
Steak salad med belugalinser och fetaost
Vacker och god sallad med saftigt skivat kött och fräscha grönsaker.
Annons
4 portioner
Tid: 30 minuter
Du behöver:
200 g torkade belugalinser
800 g bifftomater
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
75 g färsk babyspenat
½ knippe färsk oregano
3 msk tamari
1 tsk äppelcidervinäger
1 msk olivolja
Salt och svartpeppar
Kött:
3 skivor entrecôte
1 msk olivolja till stekning
Salt och svartpeppar
Till servering:
150 g fetaost
75 g rostade pinjenötter
Färsk oregano
Bröd
Gör så här:
- Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Skölj tomaterna och skär dem i klyftor.
- Skala och finhacka schalottenlöken och vitlöken. Skölj och torka spenaten. Plocka oreganon.
- Blanda de kokta linserna med schalottenlök, vitlök och spenat i en skål. Smaka av med tamari, äppelcidervinäger, olivolja, salt och peppar.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna i 2–3 minuter per sida. Krydda med salt och peppar. Låt köttet vila några minuter och skär sedan i lite tjockare skivor.
- Servering: Lägg upp belugalinserna på ett stort fat. Toppa med tomater, skivat kött, smulad fetaost, pinjenötter och färsk oregano. Servera gärna med bröd.
Foto: Columbus Leth
Annons