Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Steak salad med belugalinser och fetaost

30 maj, 2025
Recept på steak salad med belugalinser och fetaost
Columbus Leth
Matig steak sallad med belugalinser, fetaost och pinjenötter – allt gott på en och samma tallrik.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångromBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångrom

Steak salad med belugalinser och fetaost

Vacker och god sallad med saftigt skivat kött och fräscha grönsaker.

Steak sallad med belugalinser och fetaost
Columbus Leth
Annons

4 portioner

Tid: 30 minuter

Du behöver:

200 g torkade belugalinser
800 g bifftomater
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
75 g färsk babyspenat
½ knippe färsk oregano
3 msk tamari
1 tsk äppelcidervinäger
1 msk olivolja
Salt och svartpeppar

Kött:

3 skivor entrecôte
1 msk olivolja till stekning
Salt och svartpeppar

Till servering:

150 g fetaost
75 g rostade pinjenötter
Färsk oregano
Bröd

Ännu bättre med Markiz #8 - Krämig one pot-pastaBrand logo
Ännu bättre med Markiz #8 - Krämig one pot-pasta

Gör så här:

  1. Koka linserna enligt anvisning på förpack­ningen. Skölj tomaterna och skär dem i klyftor.
  2. Skala och finhacka schalottenlöken och vitlöken. Skölj och torka spenaten. Plocka oreganon.
  3. Blanda de kokta linserna med schalottenlök, vitlök och spenat i en skål. Smaka av med tamari, äppelcidervinäger, olivolja, salt och peppar.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna i 2–3 minuter per sida. Krydda med salt och peppar. Låt köttet vila några minuter och skär sedan i lite tjockare skivor.
  5. Servering: Lägg upp belugalinserna på ett stort fat. Toppa med tomater, skivat kött, smulad fetaost, pinjenötter och färsk oregano. Servera gärna med bröd.

Foto: Columbus Leth

Annons