Grilltallrik med flankstek, burrata och het chimichurri
17 jun, 2025
Bjud på en maffig grilltallrika á la Catarina König – med flankstek, majs, burrata och het chimichurri.
Annons
Grilltallrik med flankstek, burrata och het chimichurri
Somrig och maffig grilltallrik med massa godsaker!
Annons
4 portioner
Td: 35 minuter
Du behöver:
800 g flankstek
½ dl rapsolja
½ tsk vitlökspulver
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
½ tsk paprikapulver
Salt och nymald svartpeppar
2–3 förkokta majskolvar
2–3 frp burrata
Het chimichurri:
1 finhackad schalottenlök
¾ dl finhackad bladpersilja (eller ½ dl fryst)
1 tsk finhackad färsk timjan
¾ dl rapsolja
1 ½ msk sambal oelek
1 tsk rödvinsvinäger
1 ½ tsk pressad citronsaft
Salt och nymald svartpeppar
Tillbehör:
Koriander
Limeklyftor
Gör så här:
- Marinad: Blanda ihop rapsolja, vitlökspulver, timjan, oregano, paprikapulver, salt och peppar. Smaka av.
- Pensla eller gnid in köttet i marinaden och låt ligga i en plastpåse i kylskåpet i minst 30 minuter.
- Chimichurri: Lägg schalottenlök, bladpersilja och timjan i en liten skål och tillsätt rapsolja, sambal oelek, rödvinsvinäger, citronsaft och peppar. Rör ihop och smaka av med salt, det kan behövas mer än du tror.
- Hetta upp grillen. Grilla flanksteken till en innertemperatur på 54–55 grader, låt sedan vila i ca 5 minuter innan du skär upp köttet. Grilla majsen samtidigt så den får fin färg.
- Skär upp flanksteken och lägg på ett stort fat. Dra isär burratan och lägg på den, grillad majs som skurits av från majskolven, koriander och den goda chimichurrin.
Foto: Catarina König
Annons