Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Fläskgryta med garam masala och morotssallad

29 maj, 2025
Recept på fläskgryta med garam masala och morotssallad
Columbus Leth
Garam masala är alltid bra att hemma, det livar upp vilken rätt som helst – som den här fläskgrytan med morotssallad. Strössla med sultanrussin vid servering.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du en lyxig laxsalladBrand logo
Så gör du en lyxig laxsallad

Fläskgryta med garam masala och morotssallad

Färsk ingefära och garam masala ger grytan en kryddig och rund smak.

Fläskgryta med garam masala och morotssallad
Columbus Leth
Annons

4 portioner

Tid: 30 minuter

Du behöver:

1 lök
3 vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära
1 ½ msk olivolja, till stekning
400 g strimlat fläskkött
1 ½ msk garam masala
½ tsk mald gurkmeja
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
Salt och svartpeppar

Topping:

2 morötter
1 knippe persilja
1 lime
1 msk olivolja
Salt och svartpeppar

Till servering:

Kokt ris
Sultanrussin

Ännu bättre med Markiz #5 - Lyxiga nudlarBrand logo
Ännu bättre med Markiz #5 - Lyxiga nudlar

Gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Skala och hacka vitlöken fint. Skala ingefäran och skär den i tunna strimlor.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök och vitlök i 2 minuter. Tillsätt köttet, ingefära och garam masala och stek i ytterligare 3 minuter. Tillsätt gurkmeja, vatten och grädde och låt koka i 6–7 minuter. Smaka av med salt, peppar och ev mer garam masala.
  3. Topping: Skala morötterna och skär dem i tunna strimlor på längden med en potatisskalare. Skölj och hacka persiljan grovt.
  4. Blanda morötterna med persilja, limesaft, olivolja, salt och peppar i en skål.
  5. Servering: Lägg upp ris i skålar eller djupa tallrikar. Toppa med det kryddade fläskköttet och morötterna. Strö över sultanrussin och servera direkt.

Foto: Columbus Leth

Annons