Fläskgryta med garam masala och morotssallad
29 maj, 2025
Garam masala är alltid bra att hemma, det livar upp vilken rätt som helst – som den här fläskgrytan med morotssallad. Strössla med sultanrussin vid servering.
Annons
Fläskgryta med garam masala och morotssallad
Färsk ingefära och garam masala ger grytan en kryddig och rund smak.
Annons
4 portioner
Tid: 30 minuter
Du behöver:
1 lök
3 vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära
1 ½ msk olivolja, till stekning
400 g strimlat fläskkött
1 ½ msk garam masala
½ tsk mald gurkmeja
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
Salt och svartpeppar
Topping:
2 morötter
1 knippe persilja
1 lime
1 msk olivolja
Salt och svartpeppar
Till servering:
Kokt ris
Sultanrussin
Gör så här:
- Skala och finhacka löken. Skala och hacka vitlöken fint. Skala ingefäran och skär den i tunna strimlor.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök och vitlök i 2 minuter. Tillsätt köttet, ingefära och garam masala och stek i ytterligare 3 minuter. Tillsätt gurkmeja, vatten och grädde och låt koka i 6–7 minuter. Smaka av med salt, peppar och ev mer garam masala.
- Topping: Skala morötterna och skär dem i tunna strimlor på längden med en potatisskalare. Skölj och hacka persiljan grovt.
- Blanda morötterna med persilja, limesaft, olivolja, salt och peppar i en skål.
- Servering: Lägg upp ris i skålar eller djupa tallrikar. Toppa med det kryddade fläskköttet och morötterna. Strö över sultanrussin och servera direkt.
Foto: Columbus Leth
Annons