Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Hamburgare med kimchimajonnäs och sesamfrön

17 jul, 2025
AvCarolina Soudah
Recept på hamburgare med kimchimajonnäs och sesamfrön
Låt het kimchimajonnäs sätta smak på hamburgaren och ge den touch av Asien! Inte dumt alls!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du torsk med fänkålssallad och pepparrotsräkorBrand logo
Så gör du torsk med fänkålssallad och pepparrotsräkor

Hamburgare med kimchimajonnäs och sesamfrön

Med lite heta asiatiska smaker lyfter du burgaren till en ny nivå.

Annons

4 portioner

Tid: 35 minuter

Du behöver:

500 g högrevsfärs
1 stor vitlöksklyfta, finriven
3 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
2 tsk strösocker
2 krm svartpeppar
1 msk rapsolja till stekning

Servering:

4 msk avrunnen kimchi
2 msk lättmajonnäs
4 hamburgerbröd, à 55 g
4 blad grönsallad
8 skivor gurka, hyvlade i långa skivor
2 tsk torrostade sesamfrön

Gör så här:

  1. Blanda färs, vitlök, soja, olja, socker och peppar. Forma färsen till två platta burgare.
  2. Stek burgarna i olja eller grilla till önskad stekgrad.
  3. Blanda kimchi och majonnäs. Rosta ev bröden på snittsidan.
  4. Lägg ihop bröden med högrevsburgarna, salladsblad, skivad gurka, kimchimajonnäs och lite sesamfrön.
Drinkar #1 - Lyxig rabarber bellini cocktailBrand logo
Drinkar #1 - Lyxig rabarber bellini cocktail

Foto: Lisa Björner, Eva Hildén

Annons