Hamburgare med kimchimajonnäs och sesamfrön
17 jul, 2025
AvEva Boström
AvCarolina Soudah
Låt het kimchimajonnäs sätta smak på hamburgaren och ge den touch av Asien! Inte dumt alls!
Annons
Hamburgare med kimchimajonnäs och sesamfrön
Med lite heta asiatiska smaker lyfter du burgaren till en ny nivå.
Annons
4 portioner
Tid: 35 minuter
Du behöver:
500 g högrevsfärs
1 stor vitlöksklyfta, finriven
3 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
2 tsk strösocker
2 krm svartpeppar
1 msk rapsolja till stekning
Servering:
4 msk avrunnen kimchi
2 msk lättmajonnäs
4 hamburgerbröd, à 55 g
4 blad grönsallad
8 skivor gurka, hyvlade i långa skivor
2 tsk torrostade sesamfrön
Gör så här:
- Blanda färs, vitlök, soja, olja, socker och peppar. Forma färsen till två platta burgare.
- Stek burgarna i olja eller grilla till önskad stekgrad.
- Blanda kimchi och majonnäs. Rosta ev bröden på snittsidan.
- Lägg ihop bröden med högrevsburgarna, salladsblad, skivad gurka, kimchimajonnäs och lite sesamfrön.
Foto: Lisa Björner, Eva Hildén
Annons