Biffar med avokadosallad och klyftpotatis
08 okt, 2025
Välsmakande biffar får här gott sällskap av en fräsch avokadosallad och klyftpotatis som kryddats upp med BBQ-krydda!
Annons
Biffar med avokadosallad och BBQ-klyftpotatis
BBQ-krydda ger biffarna en extra smakskjuts. Perfekt ihop med krämig avokado och sötsyrliga blåbär.
Annons
4 portioner
Tid: 40 minuter + tid i ugn
Du behöver:
500 g nötfärs
Salt och svartpeppar
1 msk olivolja till stekning
1 tsk BBQ-krydda
BBQ-klyftpotatis:
1 kg bakpotatis
2 msk olivolja
Salt och svartpeppar
2 tsk BBQ-krydda
Avokadosallad:
1 litet spetskålshuvud
1 lime
2 msk olivolja
½ tsk salt
3 avokador
1 gurka
1 rödlök
75 g cashewnötter
1 msk olivolja till stekning
50 g blåbär
Tillbehör:
Aioli
Gör så här:
- BBQ-klyftpotatis: Sätt ugnen på 200 °, varmluft. Skölj potatisen och skär den i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt, peppar och BBQ-krydda. Rosta i ugnen i ca 35 minuter. Vänd klyftorna några gånger under tiden.
- Avokadosallad: Skölj spetskålen och strimla den fint. Pressa över lime, tillsätt olja och salt och massera in dressingen med händerna. Halvera avokadorna, ta ut kärnan och skär fruktköttet i skivor. Skölj gurkan, dela den på längden och skär i halvmånar. Skala rödlöken och skär den i tunna båtar.
- Rosta cashewnötterna i lite olivolja i en stekpanna i ett par minuter tills de får fin färg. Salta lätt. Blanda kålen med gurka och rödlök, toppa med avokado, blåbär och cashewnötter.
- Biffar: Forma färsen till fyra biffar. Krydda med salt och peppar. Stek biffarna i olja i en het stekpanna i 3–4 minuter på varje sida. Strö över lite BBQ-krydda mot slutet.
- Servera biffarna med avokadosallad, BBQ-klyftpotatis och en klick aioli.
Foto: Columbus Leth
Annons