Saffrans- och honungsstektkotlettrad med couscous
15 okt, 2025
Frossa i det gula guldet med denna smakrika glaze med saffran, honung och kanel som gör kotlettraden till en festfin rätt!
Annons
Saffrans- och honungsstektkotlettrad med couscous
Pensla kotlettraden med en smakrik glaze på honung, saffran och kanel.
Annons
4 portioner
Tid: 30 minuter + tid i ugn
Du behöver:
1 kg benfri kotlettrad
2 msk mandelspån
4 dl couscous
½ pkt saffran, 0,25 g
Glaze:
1 ½ msk flytande honung
½ msk kinesisk soja
½ pkt saffran, 0,25 g
½ tsk mald kanel
1 msk citronsaft
Sås:
1 dl silad sky
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl vispgrädde
2 dl vatten
1 ½ msk vetemjöl
Garnering:
Hackad persilja
Granatäppelkärnor
Skivad clementin
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°. Blanda ihop ingredienserna till glazen.
- Lägg köttet i en ugnsform och pensla glazen runt hela köttbiten. Strö på mandelspån. Ställ in formen mitt i ugnen och stek till 65° i innertemperatur, i ca 1 timme.
- Häll av skyn och ev överbliven glaze och blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Sjud under omrörning i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Låt köttet vila i smörpapper ca 10 minuter före servering.
- Tillaga couscous enligt anvisning på paketet men tillsätt 1/2 paket saffran i kokvattnet.
- Skär upp köttet i tunna skivor och strö över hackad persilja och granatäppelkärnor. Garnera med skivad clementin.
Foto: Lisa Björner
Annons