Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Vintips till middagen Restaurangtips Matnyheter

Saffrans- och honungsstektkotlettrad med couscous

15 okt, 2025
Recept på saffrans- och honungsstektkotlettrad med couscous
Frossa i det gula guldet med denna smakrika glaze med saffran, honung och kanel som gör kotlettraden till en festfin rätt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du en enkel one pot pasta med saffran och tomatBrand logo
Så gör du en enkel one pot pasta med saffran och tomat

Saffrans- och honungsstektkotlettrad med couscous

Pensla kotlettraden med en smakrik glaze på honung, saffran och kanel.

Saffrans- och honungsstektkotlettrad med couscous
Lisa Björner
Annons

4 portioner

Tid: 30 minuter + tid i ugn

Du behöver:

1 kg benfri kotlettrad
2 msk mandelspån
4 dl couscous
½ pkt saffran, 0,25 g

Glaze:

1 ½ msk flytande honung
½ msk kinesisk soja
½ pkt saffran, 0,25 g
½ tsk mald kanel
1 msk citronsaft

Sås:

1 dl silad sky
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl vispgrädde
2 dl vatten
1 ½ msk vetemjöl

Garnering:

Hackad persilja
Granatäppelkärnor
Skivad clementin

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda ihop ingredienserna till glazen.
  2. Lägg köttet i en ugnsform och pensla glazen runt hela köttbiten. Strö på mandelspån. Ställ in formen mitt i ugnen och stek till 65° i innertemperatur, i ca 1 timme.
  3. Häll av skyn och ev överbliven glaze och blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Sjud under omrörning i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Låt köttet vila i smörpapper ca 10 minuter före servering.
  4. Tillaga couscous enligt anvisning på paketet men tillsätt 1/2 paket saffran i kokvattnet.
  5. Skär upp köttet i tunna skivor och strö över hackad persilja och granatäppelkärnor. Garnera med skivad clementin.
Krämig mandaringlass med vit chokladsåsBrand logo
Krämig mandaringlass med vit chokladsås

Foto: Lisa Björner

Annons