Dubbelmarinerad fläskfilé
06 jun, 2025
Det finns en anledning till att dubbelmarinerad fläskfilé är en favorit på buffébordet – det går inte att misslyckas!
Annons
Dubbelmarinerad fläskfilé
Mör, saftig och full av smak – dubbelmarinerad fläskfilé är en riktig festfavorit. Med två omgångar marinad får köttet maxat med smak!
Annons
8 bufféportioner
Tid: 30 minuter + tid i kyl
Du behöver:
600 g fläskfilé
Marinad 1:
2 vitlöksklyftor
1 dl rödvin
2 msk honung, flytande
1 dl olivolja
Marinad 2:
½ dl japansk soja
½ dl balsamvinäger
½ dl olivolja
½ dl färska örter, t ex basilika och gräslök, finhackade
2 krm salt
2 krm svartpeppar, nymald
Gör så här:
- Putsa fläskfilen fri från senor. Skala och riv vitlöken, blanda ihop med resten av ingredienserna till marinad 1. Lägg köttet i marinaden i dubbla plastpåsar i kylen i minst 8 timmar. Vänd då och då.
- Sätt ugnen på 125 grader. Lyft upp fläskfilén ur marinaden och släng bort marinaden. Bryn köttet i en stekpanna med smör på medelhög värme tills den fått fin färg runtom, var försiktigt så att köttet inte bränns av marinaden.
- Lyft upp köttet och lägg det i en ugnsform, ställ in mitt i ugnen och låt gå tills innertemperaturen är 68 grader. Ta ut och låt köttet vila i ca 15 minuter.
- Blanda under tiden ihop ingredienserna till marinad 2. Lägg ner det ljumna köttet i marinaden och låt ligga i minst 3 timmar, gärna längre.
- Lyft upp köttet ur marinaden och skiva det. Lägg upp på ett serveringsfat och ringla över marinaden. Strö över örter.
Foto: Lisa Björner
Annons