Côte de boeuf med caesarsallad

Recept på côte de boeuf med caesarsallad
columbus leth
En bra fest kräver sin huvudrätt, så passa på att slå på stort – vällagad côte de boeuf med caesarsallad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Ännu bättre med Markiz #5 - Lyxiga nudlarBrand logo

Ännu bättre med Markiz #5 - Lyxiga nudlar

Côte de boeuf med caesarsallad

Lyxigt kött med en krispig caesarsallad till, kan inte bli bättre på festen!

6 portioner

Tid: 40 minuter + tid i ugnen

Du behöver:

2 côte de boeuf (à ca 1 kg)
3 msk olivolja till stekning
3 msk smör
Salt och peppar

Dressing:

2 vitlöksklyftor
2 äggulor
3 msk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
3 dl neutral olja
80 g parmesan
Salt och peppar

Sallad:

300 g haricots verts
½ blomkål
2 hjärtsallader
2 bananschalottenlökar
100 g parmesan

Tillbehör:

Bröd
Smör
Flingsalt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 140° varmluft. Bryn köttet i olja i en ugnssäker stekpanna i 3–4 minuter på varje sida, salta och peppra. Sätt in pannan i ugnen i 35–40 minuter tills köttets innertemperatur är ca 56°. Ta ut köttet och låt det vila i 10–15 minuter innan du skär upp det.
  2. Dressing: Skala och finriv vitlöken. Vispa ihop med äggulor, vinäger, senap och salt i en skål. Vispa långsamt i oljan och smaka av med riven parmesan, salt, peppar och eventuellt mer vinäger. Ställ dressingen i kylen tills den ska användas.
  3. Sallad: Nyp av ändarna på bönorna och ånga bönorna i lite kokande saltat vatten i 3–4 minuter. Låt rinna av väl. Skölj blomkålen och dela den i stora buketter. Skölj och torka salladen och plocka den grovt. Skär löken i tunna skivor. Vänd ihop blomkål, bönor, sallad, lök och dressing. Lägg upp allt på ett stort fat. Toppa med riven parmesan.
  4. Servering: Skär loss köttet från benet och skiva det tunt. Lägg tillbaka skivorna vid benet så att biffen återfår sin ursprungliga form. Servera med sallad, bröd, smör och flingsalt.

Foto: Columbus Leth