Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Krispig sallad med bbq-steak

28 maj, 2025
Recept krispig sallad med bbq-steak
Rikke Westesen
Köttet behöver du inte grilla mer än 2-3 minuter per sida och sen serverar du det i denna krispiga, fräscha sallad med en riktigt god bbq-sås.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Smashed burger med lök & tryffelmajonnäsBrand logo
Smashed burger med lök & tryffelmajonnäs

Krispig sallad med bbq-steak

Fräsch sallad med grillad entrecôte och sötstark bbq-sås.

Krispig sallad med bbq-steak
Fotograf RIkke WestesenRikke Westesen
Annons

6 bufféportioner

Tid: 25 minuter

Du behöver:

Bbq-sås:

100 g hoisinsås
100 g ketchup
1 msk flytande honung
1 msk vitvinsvinäger
2 vitlöksklyftor

Steaksallad:

3 skivor entrecôte (ca 600 g)
Flingsalt
2 huvudsallat
1 knippe salladslök
1 färsk grön chili
2 lime

Drinkar #3 - Grapefrukt spritz med chilisockerBrand logo
Drinkar #3 - Grapefrukt spritz med chilisocker

Gör så här:

  1. Bbq-sås: Blanda hoisinsås, ketchup, honung och vitvinsvinäger i en skål. Riv eller pressa vitlök och rör ner.
  2. Steaksallad: Värm grillen till hög temperatur. Grilla köttet i 2–3 minuter per sida, beroende på tjocklek och önskad stekgrad. Krydda med flingsalt och låt köttet vila innan servering.
  3. Steaksallad: Plocka salladsbladen i mindre bitar och lägg på ett stort fat. Finhacka salladslök och chili. Skär limen i skivor.
  4. Skär köttet i tunna skivor och pensla med bbq-såsen. Lägg köttet på salladen, toppa med salladslök och chili. Servera med limeklyftor.

Foto: Rikke Westesen

Annons