Krispig sallad med bbq-steak
28 maj, 2025
Köttet behöver du inte grilla mer än 2-3 minuter per sida och sen serverar du det i denna krispiga, fräscha sallad med en riktigt god bbq-sås.
Annons
Krispig sallad med bbq-steak
Fräsch sallad med grillad entrecôte och sötstark bbq-sås.
Annons
6 bufféportioner
Tid: 25 minuter
Du behöver:
Bbq-sås:
100 g hoisinsås
100 g ketchup
1 msk flytande honung
1 msk vitvinsvinäger
2 vitlöksklyftor
Steaksallad:
3 skivor entrecôte (ca 600 g)
Flingsalt
2 huvudsallat
1 knippe salladslök
1 färsk grön chili
2 lime
Gör så här:
- Bbq-sås: Blanda hoisinsås, ketchup, honung och vitvinsvinäger i en skål. Riv eller pressa vitlök och rör ner.
- Steaksallad: Värm grillen till hög temperatur. Grilla köttet i 2–3 minuter per sida, beroende på tjocklek och önskad stekgrad. Krydda med flingsalt och låt köttet vila innan servering.
- Steaksallad: Plocka salladsbladen i mindre bitar och lägg på ett stort fat. Finhacka salladslök och chili. Skär limen i skivor.
- Skär köttet i tunna skivor och pensla med bbq-såsen. Lägg köttet på salladen, toppa med salladslök och chili. Servera med limeklyftor.
Foto: Rikke Westesen
Annons