Entrecôte med timjansmör och majssalsa
13 jun, 2025
En fin bit entrecôte på grillen är aldrig fel! Låt timjansmöret smälta in och servera med en het majssalsa.
Annons
Entrecôte med timjansmör och majssalsa
Smakrikt timjansmör får smälta på en fint grillad entrecôte. Servera med en het majssalsa och krispig sallad.
Annons
4 portioner
Tid: 40 minuter
Du behöver:
4 entrecôte
2 msk olivolja
Salt och nymald svartpeppar
Salsa:
2 majskolvar
1 msk olivolja
¼ ananas
1 färsk grön chili
4 msk pressad limesaft
2 nävar färsk koriander
Salt
Timjansmör:
50 g mjukt smör
1 vitlöksklyfta
1 tsk hackad färsk timjan
1 tsk honung
Salt
Sallad:
1 huvudsallad
1 gurka
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
Salt och nymald svartpeppar
Till servering:
1 lime
Gör så här:
- Salsa: Dra bladen från majskolvarna. Gnid in majskolvarna med olja och grilla dem i 5–7 minuter. Skär av majskornen. Skala ananasen och skär av stjälken. Skär ananasköttet i små tärningar. Hacka chilin och blanda ihop allt med limesaft och koriander. Smaka av med salt.
- Timjansmör: Rör ihop smöret med finriven vitlök, timjan och honung i en skål. Smaka av med salt.
- Entrecôte: Gnid in biffarna med olja och grilla dem i ca 2 minuter på varje sida, tills de är vackert rosa inuti. Krydda med salt och peppar.
- Sallad: Plocka salladen. Skär gurkan i skivor och lägg båda delarna på en tallrik. Ringla över olja och vinäger och smaka av med salt och peppar.
- Servering: Skär entrecõten i skivor. Toppa dem med timjansmör och servera med salsa, sallad och limeskivor.
Foto: Columbus Leth
Annons