Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Entrecôte med timjansmör och majssalsa

13 jun, 2025
Recept på entrecôte med timjansmör och majssalsa
columbus leth
En fin bit entrecôte på grillen är aldrig fel! Låt timjansmöret smälta in och servera med en het majssalsa.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieostBrand logo
Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieost

Entrecôte med timjansmör och majssalsa

Smakrikt timjansmör får smälta på en fint grillad entrecôte. Servera med en het majssalsa och krispig sallad.

Entrecôte med timjansmör och majssalsa
columbus leth
Annons

4 portioner

Tid: 40 minuter

Du behöver:

4 entrecôte
2 msk olivolja
Salt och nymald svartpeppar

Salsa:

2 majskolvar
1 msk olivolja
¼ ananas
1 färsk grön chili
4 msk pressad limesaft
2 nävar färsk koriander
Salt

Timjansmör:

50 g mjukt smör
1 vitlöksklyfta
1 tsk hackad färsk timjan
1 tsk honung
Salt

Sallad:

1 huvudsallad
1 gurka
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
Salt och nymald svartpeppar

Till servering:

1 lime

Gör så här:

  1. Salsa: Dra bladen från majskolvarna. Gnid in majskolvarna med olja och grilla dem i 5–7 minuter. Skär av majskornen. Skala ananasen och skär av stjälken. Skär ananasköttet i små tärningar. Hacka chilin och blanda ihop allt med limesaft och koriander. Smaka av med salt.
  2. Timjansmör: Rör ihop smöret med finriven vitlök, timjan och honung i en skål. Smaka av med salt.
  3. Entrecôte: Gnid in biffarna med olja och grilla dem i ca 2 minuter på varje sida, tills de är vackert rosa inuti. Krydda med salt och peppar.
  4. Sallad: Plocka salladen. Skär gurkan i skivor och lägg båda delarna på en tallrik. Ringla över olja och vinäger och smaka av med salt och peppar.
  5. Servering: Skär entrecõten i skivor. Toppa dem med timjansmör och servera med salsa, sallad och limeskivor.
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.Brand logo
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.

Foto: Columbus Leth

Annons