Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Matiga morotsfrallor

06 sep, 2022 
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på morotsfrallor
Varför inte starta dagen med morotsfrallor? Baka, lägg i frysen och plocka fram när det vankas picknick eller lyxfrukost.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 lyxiga fyllningar i korvbröd att bjuda påBrand logo
3 lyxiga fyllningar i korvbröd att bjuda på

Morotsfrallor

Fina, matiga frukost- eller picknickbröd.

Recept på enkla morotsfrallor

8 stycken

Du behöver:

25 g jäst
3 dl vatten
25 g socker
200 g (ca 3 ¼ dl) dinkelmjöl
300 g (ca 5 dl) vetemjöl
1 tsk salt
40 g rumsvarmt smör
100 g morötter
50 g solrosfrön
1 ägg

Gör så här:

  1. Rör ut jästen i ljummet vatten i en skål och tillsätt socker. Blanda ner de två mjölsorterna och salt, och klicka ner smöret. Knåda degen tills den är smidig och blank, lägg i en skål och låt jäsa övertäckt i en timme i rumstemperatur.
  2. Riv morötterna grovt. Stjälp ut degen på bordet. Gör en fördjupning i degen i mitten, och fyll med riven morot, solrosfrön och ägg. Vik degen över fyllningen och knåda degen så allt blandas väl.
  3. Dela degen i åtta lika stora bitar och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa under en ren, fuktig kökshandduk till dubbel storlek i cirka en timme.
  4. Sätt ugnen på 225°, och grädda bullarna i cirka 15 minuter tills de är gyllene. Njut dem nygräddade och varma.

Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons