Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

Sveriges bästa caféer 2017 enligt White Guide

08 maj, 2017 
AvThowe Wagner Larsson
Ta en fika på något av Sveriges bästa caféer!
Den 8 maj presenterades årets upplaga av White Guide Café på Skeppsholmen i Stockholm. Samtidigt korades Sveriges åtta bästa caféer. Här är vinnarna!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

För femte året presenterar White Guide guiden som hjälper dig att hitta Sveriges bästa caféer. Av närmare 450 caféer kvalificerade sig 351 stycken till årets guide. Av dessa har nu de åtta bästa inom olika kategorier korats.

Samtliga 351 caféer i White Guide 2017 >>

Sveriges bästa caféer 2017:

1. Årets Bageri:

Bageri Petrus, Stockholm.

Motvering: För att med stort hantverkskunnande kombinera passion och innovation till perfektion som gör dem fortsatt ohotade i svenska bageritoppen.

2. Årets Värt En Resa:

Sivans Café och Butik i Baljered, St Levene.

Motvering: För att med sinnrikt entreprenörskap ha lyckats kombinera mathantverk och fikastund till en unik upplevelse i en fantastisk miljö värd att besöka igen och igen.

3. Årets Fikaställe:

Taxinge Slottscafé, Nykvarn.

Motvering: För att erbjuda fikalystna en tårt- och kakbuffé av sällan skådat slag i en spännande och ombonad miljö som skapar ett utflyktsmål att återkomma till ofta.

Annons

4. Årets Hållbara Café:

Hornuddens gårdscafé, Strängnäs.

Motvering: För att med fortsatt bravur skapa en komplett upplevelse för alla sinnen med hållbara fikastunder i hjärtlig miljö, där allt – från jord till fikabord – är ekologiskt.

5. Årets Stjärnskott:

Borgmästargården, Falkenberg.

Motvering: För att på rekordtid ha tagit sig till elitnivå med hjälp av säsongsanpassade bakverk på lokalproducerade ingredienser där allt paketeras på bästa sätt av den kaffe- och tekunniga personalen.

6. Årets Kaffebar:

Budhas Kafferosteri, Lycksele.

Motvering: För att kombinera djup kunskap om förädling av den bästa råvaran med ett bemötande av varje gäst som vore det en vän.

7. Årets Konditori:

Güntherska Hovkonditori & Schweizeri, Uppsala.

Motvering: För att ha lyft sitt hedonistiska utbud av oemotståndligt kreativa bakverk till nya höjder och skapat en mötesplats som får det bästa inom svensk kondiskultur att blomstra.

8. Årets Bästa Café:

RC Chocolat, Sigtuna.

Motvering: För att med stor hantverksskicklighet ha skapat ett möte mellan fransk och svensk konditorikultur där experimentlusta och atmosfär gör att man ständigt längtar tillbaka.

Läs också: Sveriges bästa restauranger 2017 enligt White Guide

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons