Emma Brink börjar blogga för ELLE mat & vin!

Emma Brink börjar blogga för ELLE mat & vin!

Vi är glada och stolta att hälsa Emma Brink välkommen som ny bloggare på ELLE mat & vin! Emma driver bloggen och Instagramkontot Brinken Bakar.
08 december, 2017

Emma Brink

Ålder: 37 år
Bor: Enskede, söder om Stockholm
Familj: Sambo och två bonusbarn
Yrke: Innehållsstrateg
Blogg: brinkenbakar.ellematovin.se
Instagram: @brinkenbakar

Varmt välkommen! Hur känns det att börja blogga för ELLE mat & vin?

– Tack! Det känns helt fantastiskt roligt och spännande!

Varför föll valet på just ELLE mat & vin?

– ELLE mat & vin var helt klart ett förstahandsval och det känns grymt bra att ha Sveriges bästa och mest inspirerande mattidning i ryggen i mitt bloggande. Det är ett väldigt fint varumärke och sällskap att få förknippas med.

Vad kommer vi att få läsa i din blogg?

– Mycket recept! Enkla recept med inspirerande bilder och tips till hur man får det enkla att se fantastiskt ut. Sen kommer jag bjuda på en hel del inblickar på hur livet ser ut för en bakbloggare bakom de fina Instagrambilderna och förhoppningsvis också inspiration till att baka mer och nytt.

När och hur föddes ditt bakintresse?

– Det föddes för två år sedan ungefär när jag började baka lite mer och lägga upp det jag bakade på Instagram. Responsen jag fick av vänner och bekanta var så fin att det taggade mig att fortsätta. Och sen den har det bara eskalerat.

Hur skulle du beskriva din bakstil?

– Enkel med en snygg finish. Jag gillar att spritsa men är annars inte så mycket för lulllull och krusiduller. Sockerkonst och figurtårtor är inte för mig, tårtan ska se ut som en tårta. Jag gillar att baka klassiska recept med en twist.

Har du något favoritbakverk?

– Favoritbakverk att äta är choklad- och kolatårtor. Det jag gillar bäst att baka är vad som helst där jag kan gå loss med spritspåsen.

Någon favoritingrediens?

– Choklad. Kommentar överflödig.

Vad bjuder du på om du får oväntat besök?

– Oj, vad svårt. Jag är en extremt planerande människa och vill gärna ha framförhållning. Men en bra grej är att alltid ha en rulle obakad cookie-deg i frysen att ta fram och baka av. Eller slänga ihop en kladdkaka med lättvispad grädde.

Vilket är ditt bästa baktips?

– Använd bra råvaror, då blir allt gott!

Till Emmas blogg >>