Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Rubiks kub-tårta gör succé på Instagram

02 maj, 2017 
AvThowe Wagner Larsson
Den franska konditorn Cedric Grolet har tagit världen med storm med sina vackra och lekfulla bakverk som är tydligt inspirerade av Rubiks kub.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vad sägs om en Rubiks kub-tårta till kalaset?
Vad sägs om en Rubiks kub-tårta till kalaset?

Redan i tolvårsåldern började Cedric Grolet att jobba med mat, då på hotellet hans farföräldrar ägde. Intresset steg snabbt och bara två år senare var han specialiserad inom franska bakverk. Hans CV rymmer flera priser och nomineringar inom ämnet och på hans instagramkonto, som just nu har över 400 000 följare, kan man se hans vackra bakverk. Ett av de mest populära är hans Rubik’s Cake.

Precis som Rubiks kub har Cedrics kub 18 små kuber som tillsammans utgör en stor. Han har bakat varianter där smakerna är blandade, likt en pralinbox, men också där varje kub är likadan.

Annons

Kuberna passar lika bra till helgens afternoon tea som till familjen där alla vill ha en egen munsbit. Smakerna varierar mellan allt från jordgubb och choklad till citron och blåbär.

Annons

De vackra bakelserna finns att beställa på Le Dali Restaurant i Paris och går att få i både mindre och större utformande. Gemensamt för samtliga är den häpnadsväckande symmetrin som också genomsyrar Cedric Grolets bakstil.

Bilder: @cedricgrolet

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons