Rubiks kub-tårta gör succé på Instagram

Rubiks kub-tårta gör succé på Instagram

Den franska konditorn Cedric Grolet har tagit världen med storm med sina vackra och lekfulla bakverk som är tydligt inspirerade av Rubiks kub.
02 maj, 2017
Vad sägs om en Rubiks kub-tårta till kalaset?

Vad sägs om en Rubiks kub-tårta till kalaset?

Redan i tolvårsåldern började Cedric Grolet att jobba med mat, då på hotellet hans farföräldrar ägde. Intresset steg snabbt och bara två år senare var han specialiserad inom franska bakverk. Hans CV rymmer flera priser och nomineringar inom ämnet och på hans instagramkonto, som just nu har över 400 000 följare, kan man se hans vackra bakverk. Ett av de mest populära är hans Rubik’s Cake.

Precis som Rubiks kub har Cedrics kub 18 små kuber som tillsammans utgör en stor. Han har bakat varianter där smakerna är blandade, likt en pralinbox, men också där varje kub är likadan.

Kuberna passar lika bra till helgens afternoon tea som till familjen där alla vill ha en egen munsbit. Smakerna varierar mellan allt från jordgubb och choklad till citron och blåbär.

De vackra bakelserna finns att beställa på Le Dali Restaurant i Paris och går att få i både mindre och större utformande. Gemensamt för samtliga är den häpnadsväckande symmetrin som också genomsyrar Cedric Grolets bakstil.

Bilder: @cedricgrolet