Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

7 magiskt goda efterrätter och bakverk med saffran

30 nov, 2020 
Recept på efterrätter och bakverk med saffran
Ingen jul utan saffran! ELLE Mat & Vin samlar 7 läckra efterrätter och bakverk med saffran.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Julpyssla med Sofia Wood & Elsa BillgrenBrand logo
Julpyssla med Sofia Wood & Elsa Billgren

Saffran är en älskad krydda som gör storsuccé i såväl bakverk som desserter när det vankas jul. För många är saffran starkt förknippad med lussekatter, men det finns en hel del andra efterrätter och bakverk med den magiska kryddan. Vi listar 7 festliga recept, från saffranssockerbullar till saffransbiscotti, som du inte får missa i jul!

1. Saffranssockerbullar

Få saker skapar julkänsla i bakverksväg så mycket som ELLE-profilen Elsa Billgrens fantastiska saffranssockerbullar. De släta bullarna är härligt luftiga och lätta i konsistensen och blir de perfekta mellantingen mellan lussekatt och saffransbulle. Testa till adventsfikat eller egentligen när som helst när julsuget slår till.

Till receptet >>

Elsa Billgrens recept på saffranssockerbullar

2. Lussekladdkaka

Kladdkaka är en riktig efterrättsfavorit oavsett årstid. Se till att göra den extra julig genom att addera saffran! ELLEs Catarina König tipsar om en läcker lussekladdkaka, det ultimata mötet för dig som älskar kladdkaka och julen. Bättre blir det inte!

Annons

Till receptet >>

Recept på Catarina Königs lussekladdkaka

3. Saffranstryffel med vit choklad

Vem älskar inte en magiskt god tryffel? För många är det ingen jul utan tryfflar och praliner. Denna extra juliga variant med saffran är oemotståndligt god och tar dessutom inte allt för lång tid att slänga ihop. Mums!

Till receptet >>

Recept på saffranstryffel med vit choklad

4. Saffransknutar med mandelmassa

Sugen på juliga bullar i lyxtappning? Testa Leila Lindholms ljuvliga saffransknutar med rom och mandelmassa. Utöver att vara syndigt goda är de dessutom underbart saftiga och smälter i munnen. Ett måste att baka i jul helt enkelt!

Annons

Till receptet >>

Recept på Leila Lindholms saffransknutar med mandelmassa

5. Saffransvåfflor med grädde och bär

Våfflor är riktiga vinnare oavsett tid på året. Dessa läckra efterrättsvåfflor signerade Catarina König är svårslagna. Frasiga saffransvåfflor med lättvispad grädde och bär, toppade med lönnsirap. Tycker du också att det låter magiskt gott? Testa receptet redan idag!

Till receptet >>

Recept på saffransvåfflor

6. Saffranskuvert med mandel

Får det lov att vara lussebullar i ny tappning? ELLE-profilen Elin Lannsjö bakar årligen en egen variant av julfavoriten i form av saffranskuvert. Kuverten innehåller smörig mandelmassa och toppas med hyvlad mandel. En härlig smakkombination som är svår att inte älska!

Annons

Till receptet >>

Recept på Elin Lannsjös saffranskuvert med mandel

7. Saffransbiscotti med en touch av vanilj

Biscotti är en festlig mandelskorpa från Italien. Ofta serveras den med en kopp espresso men är också utmärkt att garnera desserter med. Catarina König har gett den knapriga biscottin en härlig julskrud tack vare saffran. Enkla att baka upp, lägga i burkar och sedan ta fram när suget slår in!

Till receptet >>

Recept på saffransbiscotti med vanilj

LÄS MER:

3 goda och lyxiga hot shots med smak av julen

11 goda och lyxiga recept på julgodis

11 läckra juldrinkar du måste testa

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons