Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

11 goda och lyxiga recept på julgodis

09 nov, 2020 
11 goda och lyxiga recept på julgodis
Ingen jul utan julgodis! ELLE Mat & Vin har samlat 11 recept på julgodis som inte gör dig besviken.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
11 goda och lyxiga recept på julgodisBrand logo
11 goda och lyxiga recept på julgodis

Julmat och juldryck i all ära, men få saker toppar faktiskt riktigt gott julgodis. Även om det alltid radar upp sig mängder av olika varianter i butik så finns det ingenting som slår de hemmagjorda alternativen. Vi har dykt ner bland julens sötsaker och samlat 11 recept på julgodis som garanterat lyfter julbuffén till nya nivåer.

1. Hemmagjord Daim

Testa att göra din egen Daim-choklad! Den knapriga chokladen är nog mångas favorit och med enkla medel kan du göra den alldeles själv – utan att det tar speciellt lång tid. En garanterad favorit för hela familjen.

Till receptet >>

Recept på hemmagjord daim

2. Söt-salt kola med jordnötter och choklad

ELLE-profilen Catarina König ligger bakom ett av julens kanske bästa recept när det kommer till just efterrätter och godis – kola i nytappning. Denna variant innehåller salta jordnötter som tillför en extra dimension till den annars söta kolan. Om du inte tål nötter eller vill byta ut mot en annan variant går det bra med alla slags salta nötter.

Annons

Till receptet >>

Recept på söt-salt kola med jordnötter och choklad

3. Magiskt goda Baileys-tryfflar

Får det lov att vara en läcker Baileys-tryffel eller två? Inspireras av konditorn Tea Malmegård och testa att baka med Baileys. Här används två olika sorters choklad, vispgrädde, honung, salt, smör, kakao och förstås gräddlikör för att skapa ljuvliga tryfflar. Ett måste i jul för alla vuxna!

Till receptet >>

Recept på Baileys-tryfflar

4. Salta chokladrutor med dumle och tranbär

Vi har alla hört talas om mat på plåt, en supersmidig och bekväm lösning när tiden är knapp eller du bara vill spara tid. Självklart går det att slänga ihop magiskt julgodis på samma sätt! Till dessa salta chokladrutor behöver du bara ljus choklad, Dumle-kola och topping bestående av flingsalt, tranbär och salta kringlor.

Annons

Till receptet >>

Recept på salta chokladrutor med Dumle och tranbär

5. Saffranstryffel med vit choklad

Maxa julkänslan med julens stora trotjänare – saffran. I juletider är saffran är allt som oftast förknippat med lussebullar, men det finns andra användningsområden också. Dessa läckra saffranstryfflar med vit choklad är helt underbara och absolut värda att testa under julen.

Till receptet >>

Recept på saffranstryffel med vit choklad

6. Lyxig Rocky road

Rocky road är en populär favorit när det kommer till just julgodis. Utöver att vara riktigt gott är det också enkelt att göra. Allt du behöver göra är att blanda ner ingredisenserna i en smält chokladsmet och låta stelna. Testa kondenserad mjölk istället för vanlig för en mjukare kaka med lyxkänsla!

Annons

Till receptet >>

Recept på lyxig rocky road

7. Kanel- och chilikryddade julnötter

Ingen jul utan nötter. Nötter är goda att mumsa på till glöggen, fördrinken eller bara som godis om du vill ta en liten paus från sötsakerna. De här kryddiga julnötterna är dessutom busenkla att göra själv!

Till receptet >>

Recept på kanel- och chilikryddade julnötter

8. Festlig Baileys-kola

Låt oss gissa – Baileys-tryfflarna var över förväntan och du vill genast baka mer godsaker med den läckra likören? Fullt rimligt. Konditorn Tea Malmegård ligger även bakom detta recept med Baileys-kola. Precis som tryfflarna är det ett relativt enkelt recept som inte tar speciellt lång tid att slänga ihop.

Annons

Till receptet >>

Recept på Baileys-kola

9. Mums-mums med apelsinsmak

Sugen på en lite större godbit? Alla minns nog storfavoriten mums-mums från barndomen och självklart går det att göra en lika god variant på hemmaplan. I detta recept kommer den fluffiga klassikern i en fräsch, syrlig tappning då huvudingrediensen är apelsin. Resultatet blir magiskt gott och en garanterad succé för hela familjen.

TILL RECEPTET >>

Recept på mums-mums med apelsinsmak

10. Brigadeiro

Om du känner dig lite trött på klassiskt julgodis eller bara sugen på att testa något nytt är det här receptet för dig. Brigadeiro är en supergod brasiliansk munsbit som ofta dyker upp vid högtider och festligheter. Allt du behöver är smör, kondenserad mjölk och kakaopulver – hur bra?

Annons

Till receptet >>

Recept på brigadeiro

11. Mozartkulor med hasselnötter

Missa inte en av ELLE-profilen Catarina Königs personliga favoriter när det kommer till just julgodis – Mozartkulor. Skillnaden mellan originalet och Catarinas variant är att du lägger en hasselnöt i mitten av varje kula för att addera en knaprigare textur till godiset. Toppa med festligt guldskimmer!

Till receptet >>

Recept på Mozartkulor
5 saker om choklad du kanske inte visste omBrand logo
5 saker om choklad du kanske inte visste om
Annons

LÄS MER:

9 lyxiga efterrätter till julbordet

10 läckra recept på alkoholfria juldrinkar

Vegansk julmat – 11 recept värda att testa

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons