Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Mums-mums med apelsinsmak

10 mar, 2018 
AvRedaktionen
Mums-mums med apelsinsmak.
Mums-mums är både kul och enkelt att göra. Och du kommer garanterat att känna dig stolt över dina fluffiga små godbitar. Perfekt gå-bort-present dessutom!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Ca 20 stycken

Tid: 45 minuter

Du behöver:

1 dl äggvitor (ca 3 ägg)

1 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

3 gelatinblad

1 tsk finrivet apelsinskal + lite till garnering

8–10 smörgåsrån

200 g mörk choklad av fin kvalitet

2 msk matolja

Gör så här:

Riv apelsinskalet fint och lägg åt sidan. Vispa äggvitorna, socker och vaniljsocker med hjälp av en elvisp tills det blir marängstyvt. Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten. Krama sedan ur dem och smält dem försiktigt i en kastrull på låg värme.

Ta lite av marängvispet och rör ner i det smälta gelantinet för att temperera det. Häll sedan över allt i den övriga marängsmeten och blanda väl. Vänd ner apelsinskalet. Häll smeten i en spritspåse.

Ta ut 2 rånbottnar av varje smörgåsrån, ca 3–4 cm i diameter. Det går bra att stansa ut dessa med ett glas. Spritsa därefter ut marängsmeten till en topp på varje rånbotten.

Smält chokladen i ett vattenbad. Blanda ned oljan så att den blir lite rinnigare och lättare att doppa i. Doppa gräddbullarna och ställ dem på ett galler med ett bakplåtspapper under.

Mums-mums med apelsinsmak.
Mums-mums med apelsinsmak.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons