Mums-mums med apelsinsmak

Mums-mums med apelsinsmak.

Mums-mums är både kul och enkelt att göra. Och du kommer garanterat att känna dig stolt över dina fluffiga små godbitar. Perfekt gå-bort-present dessutom!
10 mars, 2018

Ca 20 stycken

Tid: 45 minuter

Du behöver:

1 dl äggvitor (ca 3 ägg)

1 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

3 gelatinblad

1 tsk finrivet apelsinskal + lite till garnering

8–10 smörgåsrån

200 g mörk choklad av fin kvalitet

2 msk matolja

Gör så här:

Riv apelsinskalet fint och lägg åt sidan. Vispa äggvitorna, socker och vaniljsocker med hjälp av en elvisp tills det blir marängstyvt. Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten. Krama sedan ur dem och smält dem försiktigt i en kastrull på låg värme.

Ta lite av marängvispet och rör ner i det smälta gelantinet för att temperera det. Häll sedan över allt i den övriga marängsmeten och blanda väl. Vänd ner apelsinskalet. Häll smeten i en spritspåse.

Ta ut 2 rånbottnar av varje smörgåsrån, ca 3–4 cm i diameter. Det går bra att stansa ut dessa med ett glas. Spritsa därefter ut marängsmeten till en topp på varje rånbotten.

Smält chokladen i ett vattenbad. Blanda ned oljan så att den blir lite rinnigare och lättare att doppa i. Doppa gräddbullarna och ställ dem på ett galler med ett bakplåtspapper under.

Mums-mums med apelsinsmak.

Mums-mums med apelsinsmak.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: