10 goda recept på alkoholfria juldrinkar

Recept på alkoholfria drinkar och alkoholfria juldrinkar

Sugen på goda alkoholfria drinkar till julen eller vintern? Vi har samlat 10 magiskt goda drinkar – helt utan alkohol. Skål!
03 november, 2020
Julpyssla med Sofia Wood & Elsa Billgren
Slå på ljud

Juldrinkar är ofta förknippade med alkohol, inte minst glögg som för många är synonymt med julen. Men det är inte ett måste – det finns många läckra alkoholfria alternativ att testa istället. ELLE Mat & Vin har samlat ihop 10 drinkrecept som passar perfekt både till julfirandet och mysiga vinterkvällar.

1. Christmas Morning apple

Äppeljuice, kardemumma, lagerblad och äppelcider skapar en ljuvlig alkoholfri drink perfekt för vintern. Äppelcidern värms upp tillsammans med kardemumma och lagerblad och toppas med cider vid servering. Garnera med äppelskivor.

Till receptet >>

2. Sparkling lavender

En magiskt god (och inte minst uppfriskande) drink med läskande flädercider. En bubblande drink med en söt och friska smak som passar alldeles utmärkt både till jul och vintermånaderna.

Till receptet >>

3. Läcker granatäppelfizz

Syrligt, härlig och frisk. Addera granatäpple till menyn genom en ljuvlig drink som garanterat kommer bli en favorit i både jul och vinter. Drinken innehåller gin, men byt ut den till ett alkoholfritt bubbel istället om du hellre kör på en alkoholfri variant.

Till receptet >>

4. Vintrig tranbärsbål

Bjud på en god tranbärsbål – helt utan alkohol. Här används äppelcider, tranbärsjuice, ginger ale och apelsinjuice för att skapa en festlig tranbärsbål med vintersmaker. Toppa med äppelskiva och tranbär vid servering.

Till receptet >>

5. Cocktail med björnbärssyrup

En mustig och inte minst lyxig drink som är underbart god både med och utan alkohol. Drinken är den perfekta kompromissen mellan härlig björnbärssmak och friskhet från det alkoholfria bubblet. Toppa med rosmarin och timjan vid servering.

Till receptet >>

6. Red Hot Orange med blodapelsin och vaniljstång

Låt blodapelsin stå i fokus i denna härliga juldrink helt utan alkohol. Blodapelsinen kompletteras med välbekanta vintriga smaker som vaniljstång, honung, stjärnanis och rosmarin.

Till receptet >>

7. Julig saffran sour med citron

Få saker säger jul så mycket som smakerna av saffran och självklart går det att integrera den härliga kryddan även i drycken. Denna drink är ursprungligen gjord på bourbon, som byts ut mot en destillerad alkoholfri spritdryck, exempelvis Seedlip. Addera en läcker saffranssockerlag och du får julkänsla på en gång!

Till receptet >>

8. Ginger mockarita (alkoholfri margarita)

Får det lov att vara en alkoholfri margarita? Detta festliga drinkrecept utgår ifrån ginger beer och färskpressad blodgrapefruktjuice som sedan komplementeras med agavesirap, tabasco och läckra kryddor.

Till receptet >>

9. Original apple Med ingefära

Äppeldrinkar kommer i alla möjliga tappningar och är alltid säkra kort oavsett tid på året. Friskheten och fräschören från äppelcidern gifter sig väl med den färska ingefäran. Tack vare riven kanel på toppen blir det en ljuvlig drink med smak av jul.

Till receptet >>

10. Sangria presso med kakao och kanel

Bjud på en alkoholfri sangria med underbara smaker. Här möts alkoholfritt rött vin med bland annat kombucha, kakao nibs och kanel i en ljuvlig smaksensation som definitivt höjer jul- eller vinterkvällen ett snäpp. Garnera med björnbär och apelsinskivor. Godare blir det inte!

Till receptet >>

LÄS MER:

Alkoholfria drinkar – tips och recept för att lyckas

Goda och lyxiga juldrinkar – 11 festliga recept

4 läckra och lyxiga vintercocktails