Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

11 goda och lyxiga juldrinkar

02 nov, 2020 
Recept på goda och lyxiga juldrinkar
Letar du efter goda drinkar till jul och vinter? Vi har samlat 11 läckra drinkar som både är perfekta till julfirandet och kalla vintermånader.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Gör det själv: Hotshot med smak av lussebulleBrand logo
Gör det själv: Hotshot med smak av lussebulle

Julen är faktiskt inte allt för avlägsen och snart är det hög tid att börja fundera kring både julmat- och dryck. När det kommer till just dryck är julen ofta synonymt med glögg, vilket är en given och inte minst älskad dryckesklassiker, men det kan vara trevligt med lite variation på julbordet. ELLE Mat & Vin har samlat 11 goda drinkar som passar perfekt både till julfirandet och vintermånaderna. Skål!

1. Champagnecocktail med björnbärssyrup

En mustig och inte minst lyxig drink som är underbart god både med och utan alkohol. Drinken är den perfekta kompromissen mellan härlig björnbärssmak och friskhet från proseccon. För dig som vill satsa på en alkoholfri variant går det självklart lika bra med ett alkoholfritt bubbel. Toppa med rosmarin och timjan.

Till receptet >>

Recept på champagnecocktail med björnbärssyrup

2. varm vargtass

Maxa julstämningen med en värmande drink. Värm upp lingondryck, vatten och vodka i en kastrull och njut av en härlig drink som garanterat håller dig varm under kyliga vintermånader. Garnera med lingon och limeklyfta.

Annons

Till receptet >>

Recept på juldrinken varm vargtass

3. Läcker vit margaritabål

Krämig, vacker och full av smak. Bjud på en margaritabål i en palett som onekligen för tankarna till vintern – vit dryck som garneras med röda tranbär och gröna rosmarinskvistar. Jul i en drink helt enkelt!

Till receptet >>

Recept på vit margaritabål

4. Bourbon fizz med citron och ingefära

Är du sugen på en fräsch och bubblig drink med härligt vintriga smaker? Denna läckra bourbon fizz med citron och ingefära är som gjord för en vinterkväll med sina starka smaker.

Annons

Till receptet >>

Recept på bourbon fizz med citron och ingefära

5. Akvavitsangria

Tänk sangria i jultappning et voilà – resultatet är en magisk akvavitsangria. Trots att drinken inte innehåller mer än tre ingredienser (glögg, akvavit och ginger ale) blir den ändå helt oemotståndlig. Garnera med apelsin och kanel.

Till receptet >>

Recept på akvavitsangria med glögg och ginger ale

6. Magisk saffran sour

Får det lov att vara en saffransdrink? Ingenting säger jul så mycket som saffran och självklart går det att integrera kryddan även i drycken. Denna drink är gjord på bourbon med en god saffranssockerlag som tillför julkänsla på en gång. Byt ut whiskeyn mot en destillerad alkoholfri spritdryck, exempelvis Seedlip, om du är ute efter ett alkoholfritt alternativ.

Annons

Till receptet >>

Recept på saffran sour

7. Äggtoddy med mörk rom

En klassisk juldrink som gör sig extra fint efter middagen. Äggtoddy är dessutom god både varm och kall. Sockermängden går såklart att ändra om du vill att drinken är lite mindre söt.

Till receptet >>

Recept på äggtoddy med mörk rom

8. Julig Akvamust

Julmust i festlig nytappning. I denna vintriga akvamust används akvavit och julmust och resultatet är underbart gott. Pressa en citronklyfta i och garnera med en apelsinskiva vid servering.

Annons

Till receptet >>

Recept på akvamust, julmust med akvavit

9. Hot shots med glögg

Addera en hot shot i jultappning till årets julbord. Hot shots blandas ju vanligen med kaffe, Galliano och grädde men här hittar vi ett mer säsongsenligt substitut – nämligen glögg. Skippa alkoholen om du vill ha en alkoholfri variant!

Till receptet >>

Recept på hot shots med glögg

10. Granatäppelfizz

Syrlig, härlig och frisk. Addera granatäpple till menyn genom en ljuvlig drink som garanterat kommer bli en favorit i både jul och vinter. Drinken innehåller gin, men byt ut den till ett alkoholfritt bubbel istället om du hellre kör på en alkoholfri variant.

Annons

Till receptet >>

Recept på granatäppelfizz

11. roséglögg med stjärnanis och pomerans

Rosévin är en kär favorit året runt – så varför inte kombinera den med glögg och göra den härligt julig? Den här rosévinsglöggen smakar lika gott varm som kall och kombineras med pomerans, stjärnanis, kardemumma och kanel. Jul i dryckesform!

Till receptet >>

Recept på roséglögg med stjärnanis och pomerans
Orientaliskt glubbelBrand logo
Orientaliskt glubbel
Annons

LÄS MER:

4 läckra och lyxiga vintercocktails

Glammiga glöggdrinkar till julminglet

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons