Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Äggtoddy med mörk rom

08 apr, 2019 
AvRedaktionen
Äggtoddy med mörk rom.
Krämig äggtoddy med mörk rom. Klassisk jul- eller påskdrink som är perfekt efter middagen! Här serveras den varm, men äggtoddy kan även drickas kall.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4–6 personer

Tid: 10 minuter

Du behöver:

4 äggulor

8 msk rörsocker

1 tsk bourbon vanilla-pulver + lite extra

1 ½ dl mörk rom

8 dl varm mjölk

Gör så här:

Vispa upp äggulor, socker och vaniljpulver med elvisp till en krämig smet. Häll i romen och mjölken medan du fortsätter vispa tills det blir skummigt. Häll upp i ett höga glas som tål värme. Skeda på lite skum och servera med lite vaniljpulver på toppen.

Tips! Sockermängden går att minska om du vill ha en mindre söt äggtoddy.

Testa också: Fryst äggtoddy med hallon

Krämig äggtoddy.
Krämig äggtoddy.

Av: Liselotte Forslin
Foto: Lennart Weibull

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons