Äggtoddy med mörk rom

Äggtoddy med mörk rom.

Krämig äggtoddy med mörk rom. Klassisk jul- eller påskdrink som är perfekt efter middagen! Här serveras den varm, men äggtoddy kan även drickas kall.
08 april, 2019

4–6 personer

Tid: 10 minuter

Du behöver:

4 äggulor

8 msk rörsocker

1 tsk bourbon vanilla-pulver + lite extra

1 ½ dl mörk rom

8 dl varm mjölk

Gör så här:

Vispa upp äggulor, socker och vaniljpulver med elvisp till en krämig smet. Häll i romen och mjölken medan du fortsätter vispa tills det blir skummigt. Häll upp i ett höga glas som tål värme. Skeda på lite skum och servera med lite vaniljpulver på toppen.

Tips! Sockermängden går att minska om du vill ha en mindre söt äggtoddy.

Testa också: Fryst äggtoddy med hallon

Krämig äggtoddy.

Krämig äggtoddy.

Av: Liselotte Forslin
Foto: Lennart Weibull

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: