3 alkoholfria drinkar med ginger beer

Ginger beer är en utmärkt drinkingrediens, både i drinkar med och utan alkohol. Här är tre alkoholfria mocktails med nyheten Schweppes Ginger Beer.
18 februari, 2019

Ginger beer är långt ifrån någon nyhet. Nej, faktum är att drycken såg dagens ljus redan i 1700-talets England där man lät jäsa en brygd på ingefära, socker och vatten. Tillverkningsprocesscen liknande ölbryggning, därav namnet ginger beer. Drycken är dock sötare än öl och har tydlig smak och sting av ingefära. Dessutom är den oftast alkoholfri.

Schweppes lanserar Ginger Beer

Trots att ginger beer funnits så länge är det först nu som Schweppes lanserar en egen variant. Drycken är noggrant framtagen för att hitta den perfekta balansen av sötma, kolsyra och kryddig ingefära. Schweppes Ginger Beer kostar ca 13 kr för 50 cl och finns nu att köpa i butik.

Serveringsförslag och drinktips

Ginger beer är god att dricka som den är, gärna med mycket is, men är även en vanlig ingrediens i drinkar som Moscow Mule och Dark & Stormy. På grund av hettan från ingefära är ginger beer även perfekt i alkoholfria drinkar – så kallade mocktails. Här är tre recept att testa hemma:

1. Ginger Mimocka (alkoholfri Mimosa)

Ginger Mimocka (alkoholfri Mimosa).

Ginger Mimocka (alkoholfri Mimosa).

Ingredienser (1 drink):

0,5 dl Schweppes Ginger Beer

0,5 dl alkoholfritt mousserande vin

0,5 dl färskpressad apelsinjuice

en apelsinskiva till garnering

Gör så här:

Häll Schweppes Ginger Beer och färskpressad apelsinjuice i ett champagneglas. Toppa upp med bubbel. Dekorera med en apelsinskiva.

2. Ginger Mockarita (alkoholfri Margarita)

Ginger Mockarita (alkoholfri Margarita).

Ginger Mockarita (alkoholfri Margarita).

Ingredienser (1 drink):

1 dl Schweppes Ginger Beer

1 dl färskpressad blodgrapefruktjuice

1 tsk agavesirap

5 droppar tabasco

zest från blodgrapefrukt

basilikakvist till garnering

salt

is

Gör så här:

Dra en blodgrapefruktskiva längs kanten på ett cocktailglas och doppa sedan glaset i salt. Lägg is, agavesirap, färskpressad blodgrapefruktjuice och tabasco i en shaker och skaka om ordentligt. Sila sedan ner i glaset och toppa med Schweppes Ginger Beer. Skruva blodgrapefruktzest över glaset och garnera slutligen drinken med en kvist basilika.

3. Mocktail Mule (alkoholfri Moscow Mule)

Mocktail Mule (alkoholfri Moscow Mule).

Mocktail Mule (alkoholfri Moscow Mule).

Ingredienser (1 drink):

1,5 dl Schweppes Ginger Beer

0,5 dl färskpressad limejuice

0,5 dl sodavatten

lätt krossad is

limeklyfta

myntablad till garnering

Gör så här:

Fyll en kopp med lätt krossad is. Häll i Schweppes Ginger Beer och färskpressad limejuice. Toppa upp med sodavatten. Garnera med en limeklyfta och generöst med myntablad. För den klassiska serveringen rekommenderas en kopparmugg.

Läs också:

Alkoholfri Gin & Tonic – 2 goda recept

Alkoholfria drinkar – tips och recept för att lyckas