Saffranstryffel med vit choklad

Saffranstryffel med vit choklad.

Oemotståndliga saffranstryfflar med vit choklad. Testa själv – de här tryfflarna fullständigt smälter i munnen!
19 december, 2016

22 st

Tid: 25 minuter + tid för kylning

Du behöver:

400 g vit choklad

1 dl vispgrädde

1 kuvert saffran (1/2 g)

50 g smör i kuber

Gör så här:

  1. Hacka 200 g av chokladen.
  2. Värm grädden och häll över chokladen, rör tills den smält.
  3. Rör i saffran.
  4. Tillsätt smöret och rör tills det smält.
  5. Ställ smeten i kylen över natten eller i frysen ett par timmar.
  6. Smält resten av chokladen över vattenbad.
  7. Rulla små kulor av tryffelsmeten och rulla dem hastigt i chokladen.
  8. Låt stelna på smörpapper. Kyl igen.
Saffranstryffel med vit choklad.

Saffranstryffel med vit choklad.

Av: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: