Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Saffranstryffel med vit choklad

19 dec, 2016
AvRedaktionen
Saffranstryffel med vit choklad.
Oemotståndliga saffranstryfflar med vit choklad. Testa själv – de här tryfflarna fullständigt smälter i munnen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

22 st

Tid: 25 minuter + tid för kylning

Du behöver:

400 g vit choklad

1 dl vispgrädde

1 kuvert saffran (1/2 g)

50 g smör i kuber

Gör så här:

  1. Hacka 200 g av chokladen.
  2. Värm grädden och häll över chokladen, rör tills den smält.
  3. Rör i saffran.
  4. Tillsätt smöret och rör tills det smält.
  5. Ställ smeten i kylen över natten eller i frysen ett par timmar.
  6. Smält resten av chokladen över vattenbad.
  7. Rulla små kulor av tryffelsmeten och rulla dem hastigt i chokladen.
  8. Låt stelna på smörpapper. Kyl igen.
Saffranstryffel med vit choklad.
Saffranstryffel med vit choklad.

Av: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons