Oemotståndliga saffranstryfflar med vit choklad. Testa själv – de här tryfflarna fullständigt smälter i munnen!
Av Redaktionen
19 december, 2016
22 st
Tid: 25 minuter + tid för kylning
Du behöver:
400 g vit choklad
1 dl vispgrädde
1 kuvert saffran (1/2 g)
50 g smör i kuber
Gör så här:
Hacka 200 g av chokladen.
Värm grädden och häll över chokladen, rör tills den smält.
Rör i saffran.
Tillsätt smöret och rör tills det smält.
Ställ smeten i kylen över natten eller i frysen ett par timmar.
Smält resten av chokladen över vattenbad.
Rulla små kulor av tryffelsmeten och rulla dem hastigt i chokladen.
Låt stelna på smörpapper. Kyl igen.
Saffranstryffel med vit choklad.
Av: Liselotte Forslin Foto: Ulrika Ekblom
Anmäl dig till ELLEs nyhetsbrev!
För det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av, eller alla, våra nyhetsbrev här nedanför.
Klicka i vilka nyhetsbrev du vill få och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox.
Då får du ett urval av veckans bästa artiklar, ta del av exklusiva erbjudanden och ta emot inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Och du missar inga tävlingar eller nyheter från ELLE, ELLE Decoration eller ELLE mat & vin. Välkommen!