Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Kanel- och chilikryddade julnötter

22 nov, 2017
AvRedaktionen
Kanel- och chilikryddade julnötter.
Kryddiga nötter är gott att mumsa på till glöggen eller fördrinken. Det är dessutom hur enkelt som helst att göra själv!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8–10 bufféportioner

Gör så här:

1. Vispa upp 2 äggvitor.

2. Vänd ner 5 dl blandade nötter.

3. Blanda 2 tsk salt, 3/4 dl socker, 1 tsk kanel, 1 tsk chili och 1 tsk cayennepeppar.

4. Vänd nötterna i de torra ingredienserna.

5. Kör i ugn på bakplåtspapper 150° ca 15 minuter.

Kanel- och chilikryddade julnötter.
Kanel- och chilikryddade julnötter.

Recept: Daniel Hartley och Samantha Hartley/Zetas Trädgårdskafé
Styling: Isabelle Olander
Foto: Hanna Björkstedt

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons