Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

9 goda och lyxiga efterrätter till julbordet

04 nov, 2020 
Recept på goda och lyxiga efterrätter till julbordet
Ingen julbuffé utan en och annan läcker efterrätt. Vi listar 9 efterrätter som garanterat gör succé i jul.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
9 goda och lyxiga efterrätter till julbordetBrand logo
9 goda och lyxiga efterrätter till julbordet

Inget julbord (eller nyårsmiddag för den delen) är komplett utan en eller flera magiska efterrätter. Efterrätterna kan komma i alla möjliga tappningar, vissa med klassiska julsmaker som saffran och pepparkaka, medan andra går i mer nytänkande banor. Vi har samlat 9 efterrätter som garanterat sätter julkänslan – och självklart är underbart goda. Hugg in!

1. Vanilj- och mascarponemousse med glöggmarinerade hallon och pepparkaka

Missa inte efterrätten som verkligen fångar den ljuvliga julkänslan med sina sensationella smaker. Denna vanilj- och mascarponemousse är signerad ELLE-profilen (tillika Sveriges Mästerkock 2016) Catarina König och är syndigt god. Moussen kompletteras med härligt glöggmarinerade hallon och krispigt pepparkakssmul.

Till receptet >>

Recept på vanilj- och mascarponemousse med glöggmarinerade hallon och pepparkaka

2. Mjuk pepparkaka med frosting

Ingen jul utan efterrätter och ännu viktigare – ingen jul utan pepparkakor. Denna efterrätt lämnar den traditionella pepparkakan bakom sig och lyfter den mjuka pepparkakan, som här kompletteras med magisk frosting. Dekorera med pepparkakor längs kakan före servering om du vill maxa julkänslan ännu lite till.

Annons

Till receptet >>

Recept på mjuk pepparkaka med frosting

3. Vit chokladglass med rivet apelsinskal

Vintrig efterrätt full av smak! Hur vädret kring jul faktiskt blir återstår att se, men om snön lyser med sin frånvaro är det väl mer än lämpligt med en dessert som för tankarna till just snö. Bjud på god vit chokladglass och addera rivet apelsin- eller citronskal för en frisk touch. Servera med bär och hackade nötter.

Till receptet >>

Recept på vit chokladglass med apelsinskal

4. Chokladfondant med kaffe och romgrädde

Choklad är en given succé – så även vid efterrättsbordet i juletider. Bjud på magisk chokladfondant med läckra inslag av kaffe. Servera med fluffig romgrädde, pudra med florsocker och toppa med hallon. Ett måste i vinter!

Annons

Till receptet >>

Recept på chokladfondant med kaffe och romgrädde

5. Saffransvåfflor med grädde och bär

Om du är förtjust i lussebullar lär du älska våfflor med smak av just saffran. ELLE-profilen Catarina König delar med sig av sitt favoritrecept på frasiga saffransvåfflor. Servera med lättvispad grädde, dina favoritbär och toppa med lönnsirap. Det blir knappast godare (eller juligare) än så här!

Till receptet >>

Recept på saffransvåfflor med grädde och bär

6. Drömkross med romindränkt frukt

Julens kanske godaste och enklaste dessert har du här. Smulade drömmar möter söta bär och friska clementiner som har fått dra i en romlag. Toppa efterrätten med grädde (eller addera glass om du föredrar det) och god choklad. Uteslut romlagen om du är ute efter ett barnvänligt alternativ.

Annons

Till receptet >>

Recept på drömkross med romindränkt frukt

7. Parmesangranar med oliver och rosmarin

Julen är känd för sina mumsiga sötsaker, men självklart skadar det inte att balansera upp med lite salta bakverk. Testa juliga parmesangranar med oliver och rosmarin. Toppa med sesamfrön et voilà!

Till receptet >>

Recept på parmesangranar med oliver och rosmarin

8. Mjölkchokladcheesecake med pepparkaka

Tänk smart och satsa på en efterrätt som du enkelt kan förbereda dagen innan. Cheesecake är dessutom ett säkert kort att satsa på, julbord eller inte. Mjölkchokladen gör den extra god och pepparkakan adderar den efterlängtade julkänslan. Garnera med hallon, röda vinbär eller andra bär du tycker om.

Annons

Till receptet >>

Recept på mjölkchokladcheesecake med pepparkaka

9. Ljuvliga Marshmallowhattar

Letar du efter en vintrig efterrätt som inte tar lång tid att göra? Marshmallowhattarna slänger du enkelt ihop på mindre än en kvart. Det enda du behöver är marshmallows, vit choklad och lite färskriven ingefära. Resultatet? Svårslaget!

Till receptet >>

Recept på marshmallowgodis till jul och nyår

LÄS MER:

4 juliga recept till efterrättsbordet

10 goda recept på alkoholfria juldrinkar

2 läckra juldesserter – under 10 minuter

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons