4 juliga recept till efterrättsbordet

Recept på juliga efterrätter till efterrättsbordet

Mjuk pepparkaka, vit glögg, parmesangranar med oliver och hemgjord portvinsglögg. Krydda upp julens efterrättsbord med fyra härliga recept!
06 december, 2019

1. Mjuk pepparkaka med frosting

Ingenting säger jul så mycket som pepparkakor. Denna mjuka pepparkaka med frosting är en svårslagen favorit för både stora och små. Dekorera med pepparkakor längs kakan före servering.

Till receptet >>

Recept på mjuk pepparkaka med frosting

Mjuk pepparkaka med frosting.

2. Lyxig vit glögg med clementin

Glöggentusiast? Satsa på en frisk och smakrik glögg med en twist! Servera den gärna kall med en isbit eller varm med klassiska tillbehör som skållad mandel och russin.

Till receptet >>

Recept på vit glögg med clementin

Vit glögg med clementin.

3. Parmesangranar med oliver och rosmarin

Julen är känd för mängder av godsaker – balansera upp med lite salta bakverk! Dessa parmesangranar med oliver och rosmarin är helt oemotståndliga. Toppa med sesamfrön.

Till receptet >>

Recept på parmesangranar med oliver och rosmarin

Parmesangranar med oliver och rosmarin.

4. Hemgjord portvinsglögg

Gott, juligt och elegant. Testa att göra din egen glögg med en bas av portvin som ger glöggen en rundare och djupare smak. Du kommer inte bli besviken!

Till receptet >>

Recept på hemgjord portvinsglögg

Hemgjord portvinsglögg.

Av: Sofia Andersson

Foto: Mari Lahti, Skovdal Nordic, Kirsi-Marja Savola, Fabian Björk

LÄS MER:

Ätbara julklappar – 6 söta favoriter 

Leilas bästa tips och recept för en lyckad jul

7 recept på julgodis att baka till jul

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: