Hemgjord portvinsglögg – så gör du

25 nov, 2019 
AvRedaktionen
Portvinsglögg recept
Glöggentusiast? Gör egen glögg med en bas av portvin – som ger glöggen en rundare, djupare och mer elegant smak.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8-10 portioner

Hemgjord portvinsglögg:

1 flaska rödvin (75 cl)

1 liten flaska portvin (37 cl)

1 msk kardemummakärnor

1 kanelstång

8 nejlikor

2 st torkade pomeransskal

1 dl farinsocker

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull, rör om så farinsockret löser sig.
  2. Ställ svalt över natten.
  3. Hetta sedan upp glöggen tills den nästan kokar, men den får inte koka.
  4. Sila därefter av kryddorna och servera.
Recept på hemgjord portvinsglögg
Hemgjord portvinsglögg.

Av: Sofia Andersson Foto: Mari Lahti, Skovdal Nordic, Kirsi-Marja Savola, Fabian Björk

LÄS MER:

Lyxig vit glögg med clementin

Glöggkokta päron med stiltonost och valnötter

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons