Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Sveriges bästa caféer 2018 enligt White Guide

15 maj, 2018 
AvHanna Carlsson
Bakverk från PM Bröd & Sovel, Årets Bästa Café 2018.
Den 14 maj presenterades årets upplaga av White Guide Café på Stora teatern i Göteborg. På kalaset presenterades den nya guiden och det delades även ut pris till vinnarna i åtta olika kategorier. Här är vinnarna – som alla är väl värda ett besök i sommar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

För sjätte året presenterar White Guide guiden som hjälper dig att hitta Sveriges bästa caféer. Av närmare 450 caféer kvalificerade sig 338 stycken till årets guide. Av dessa har nu de åtta bästa inom olika kategorier korats.

Samtliga 338 caféer i White Guide 2018 >>

SVERIGES BÄSTA CAFÉER 2018:

1. Årets Bästa Café:

PM Bröd & Sovel, Växjö.

Motivering: För att ha skapat ett heltäckande utbud samtidigt som man bevarat fokus på varje enskild del av fikaupplevelsen – här vill vi sitta hela dagen och njuta av allt från högklassiga desserter och surdegsbröd till champagne!

2. Årets Bageri:

Söderberg & Sara Stenugnsbageri, Ystad

Motivering: För att ständigt överraska med nya idéer, grepp och bakverk och för det målmedvetna och envisa arbetet med att förvandla lokalt, ekologiskt mjöl från små kvarnar till sensationellt bra bakverk och bröd.

3. Årets Värt En Resa:

FAMILJEN, Tärnaby

Annons

Motivering: För att ha skapat en oas för kvalitetsmedvetna fika- och fjällturister. Lokala mikrorosterier säkrar unikt kaffe och lokalt bakat tunnbröd och naggande goda små bakverk gör att vi gärna åker långt för ett besök här.

4. Årets Fikaställe:

Olof Viktors, Glemmingebro

Motivering: För att ha skapat en sann fikaoas som folk vallfärdar till i ur och skur oavsett säsong – och som lyckas behålla den genuina känslan och omsorgen om gästerna även när det är rusning till de välfyllda diskarna.

5. Årets Hållbara Café:

Annas Hembageri, Mariefred.

Motivering: För att med ”mormors-regeln” i bakhuvudet leverera urgoda bakverk som bakats med kompromisslöst och medvetet råvarufokus och kryddats med många nypor kärlek.

6. Årets Stjärnskott:

Leijon Stenugnsbageri & konditori, Uppsala

Motivering: För sin utmärkta kombination av gediget hantverk, exklusivitet och lekfullhet ha bidragit till att ytterligare lyfta en av Sveriges bästa fikastäder, inte minst genom att skapa den officiella bandybakelsen.

Annons

7. Årets Kaffebar:

Johan & Nyström, Norrlandsgatan, Stockholms

Motivering: För att med ett outtröttligt driv och pedagogisk talang fortsätta att driva och utveckla kaffescenen – så till den grad att vi börjar ifrågasätta vad en kaffebar egentligen är. Med stor spets och varm kompetens erbjuds vi här det senaste i kaffe- och tebranschen. Hatten av.

8. Årets Konditori:

Nilsson konditori & Bageri, Oskarshamn

Motivering: För att med en imponerande hantverksskicklighet och smaksäkerhet skapa ett generöst sortiment av såväl klassiska som moderna bakverk av högsta kvalitet. Det vänliga bemötandet är ett extra plus.

Läs också: Sveriges bästa restauranger 2018 enligt White Guide

White Guide 2018 listar Sveriges bästa restauranger. Foto: IBL
White Guide 2018 listar Sveriges bästa restauranger. Foto: IBL

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons