Annons

Annons

Jenny Fredriksson: Här är nyckeltrenderna från Milanos modevecka


milano-ss18-trends


Modestaden Milano levererar som vanligt ett magiskt mode under modeveckan. ELLEs Jenny Fredriksson listar sju starka trender som du måste ha koll på inför våren 2018.

De italienska modehusen tar verkligen ut svängarna trendmässigt våren 2018! Och det är i Milano man ser i vilken riktning säsongen är på väg. Vad som sticker ut? Sport, retro och glitter! Vi ser exempelvis flera intressanta mönster som har sina rötter i 60-talets popkonst. Utöver dessa looks finns också Gucci, som lever i ett helt eget universum och mixar årtionden och århundraden hejvilt.

POPART

Donatella Versace leder popart-trenden med en magiska hyllningskollektion till sin bror Gianni som låg i framkant med 90-talets popart-uttryck. Även Miuccia Prada använder sig av härliga cartoonmönster med en politisk underton.

Annons

Versace

Prada

Dolce&Gabbana

STATEMENTJACKAN

Låt jackan ta ton i vår. Det är ingen minimalistisk kreation som gäller utan jackan ska vara dekorerad eller i ett härlig mönster, gärna allt på en gång.

Prada

Gucci

Bottega Veneta

MORGONROCKEN DELUXE

Åh vilken underbart gosig trend vi har spanat in på catwalken: underbara kappor i mjukaste frotté.

Max Mara

Gucci

ANORAKEN

Vi har sett anoraken göra sitt segertåg i vårens kollektioner i New York och London. Även i Milano är den sportiga, prassliga, anoraken ett viktigt nyckelplagg inför SS18.

Bottega Veneta

Sportmax

GLITTER & PALJETTER

Modehusen uppmanar till party 24/7 med underbart glittriga paljetter i alla storlekar – från mini till mega.

Alberta Ferretti

Bottega Veneta

Gucci

Dolce&Gabbana

BADDRÄKTEN

Yes, baddräkten är en helt fullvärdig outfit i de italienska modehusens mening. Släng bara på en lång härlig kappa så är du good to go.

Alberta Ferretti

Bottega Veneta

VÄLMATCHAD

Vårens nyckelplagg är ett par smaskigt mönstrade tajts – gärna med en matchande topp. Inspireras av Versaces och Dolce & Gabbanas underbara mönsteruniversum.

Versace

Dolce&Gabbana

Foto Imaxtree

(0)
(0)
Annons


Annons

Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 

Annons

Laddar