Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllopHöstens trender

Senaste trenden på TikTok – blokette aesthetic

26 jul, 2023 
AvAmie Chorr
Tik Toks senaste hösttrend blokette estetiken och hur du stylar den
Den senaste modetrenden som fått TikTok-världen att snurra är blokette aesthetic. En stil som tar inspiration från två helt olika sfärer och förenar dem på ett coolt sätt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 ikoniska revenge dresses genom årenBrand logo
5 ikoniska revenge dresses genom åren

Ännu en trend har tagit plats i TikToks värld av mikrotrender! Blokette aesthetic. Ja, kombinationen av coquette och bloke core är höstens stora mikrotrend. Här är allt du behöver veta om fenomenet!

Annons

Vad är Blokette aesthetic?

Blokette kombinerar plagg, som till exempel rosetter och minikjolar, med exempelvis fotbollströjor. Tanken är att skapa en spännande kontrast mellan dessa två motpoler, och det är just detta som gör stilen så intressant.

Vissa har jämfört blokette med "kläder som blev kvar i tvättstugan", vilket kanske inte låter så smickrande, men det handlar helt enkelt om att mixa och matcha olika element för att skapa något nytt och oväntat.

Annons

För att förstå ursprunget av blokette aesthetic måste vi titta närmare på dess två inspirationskällor: coquette och bloke core.

Coquette är en romantisk stil som hämtar mycket av sin estetik från baletten. Här talar vi om pastellrosa, spets, pärlor, benvärmare och en mjuk framtoning. Det är en stil som hyllar femininiteten och det mjuka, och den har länge varit en populär trend bland unga kvinnor som vill utstråla lekfullhet och elegans.

Sen har vi bloke core, som hämtar sin stil från brittiska fotbollsfans och den urbana gatukulturen i England. Denna estetik handlar om att klä sig i sporttröjor, Adidas-skor och avslappnade träningsset. När dessa två världar möts skapas blokette aesthetic, en spännande stil där gränser suddas ut

Annons

HUR STYLAR MAN BLOKETTE AESTHETIC?

En central del av blokette aesthetic är att hitta den perfekta balansen. Ett exempel på detta är att snöra dina Adidas-sneakers med rosa band istället för traditionella snören.

Träningskor med rosa band istället för vanliga skosnören är ett sätt att anamma blokette stilen.

Matcha en sporttröja med väldigt tydliga sportmärken med en plisserad kjol. Det är just dessa kombinationer som gör blokette aesthetic till ett uttrycksfullt och lekfullt modefenomen.

Plisserade kjolar ihop med sporttröjor är givna detaljer i en blokette outfit.
Annons

För en lite mer djärv tolkning på blokette aestetics, kör sportigt hela vägen men avsluta looken med ett par statementklackar och maffiga accessoarer!

Foto: Instagram

Annons