Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Allt du behöver veta om coquette-estetiken

14 jun, 2023 
AvAmie Chorr
En estetik som totalt tagit över TikTok och fångat uppmärksamheten hos fashionistas runt om i världen är couqette-estetiken. Med sin unika kombination av romantik och en dos av vintage charm har trenden totalt exploderat. ELLE har dykt in i couqette världen – här är allt du vill veta!
Annons
Bubblande barbiegirls & poppiga pasteller – så stylar du heta 00-talstrendenBrand logo
Bubblande barbiegirls & poppiga pasteller – så stylar du heta 00-talstrenden

Exakt vad är Coquette-estetiken som har tagit över sociala medier?

Couqette-estetiken handlar allt om att omfamna och ägna sig åt allt som är romantiskt och vackert – tänk dig spets, pom-poms, rodnad, vackra håraccessoarer och ljusa pastelliga färger. Trenden tar inspiration från gamla tiders glamour och förvandlar den till något modernt som samtidigt känns tidlöst. Estetiken omfamnar tidigare decennier och vintage-element som ger en nostalgisk touch till moderna plagg. Det kan vara inspiration från 20-talets art deco-stil, 50-talets feminina silhuetter eller 70-talets bohemiska vibbar. Genom att blanda dessa influenser skapas en eklektisk och personlig stil som fått alla att vilja hoppa på trend-tåget.

Annons

Sockersött

Romantik är kärnan i den iögonfallande stilen där rosa rosetter, siden, sammet, chiffong och brokad bara är några exempel på de lyxiga tyger som används för att anamma rätt känsla. Även spetsdetaljer, volanger och mjuka tyger är en del i estetiken som lockar fram det otroligt söta men även den romantiska själen.

Färgpaletten inkluderar pasteller som ljusrosa, lavendel, elfenben och blekblått. För att komplettera en outfit är ett enkelt knep att ta till hårspännen i ljusa färger, spetshandskar och smycken med mycket strass och pärlor för att förstärka couqette-stilen. Och det slutar inte bara vid hur du klär dig – sminket är en minst lika viktig del för att fånga signatur-looken.

Du knyter ihop säcken med romantiskt rosiga nyanser och en finish med ett mjukt fokus. En fräsch och semi-matt bas är grunden för resten av din coquette-look. Men det mesta av trenden kretsar kring en statement-rouge. Välj rosa och röda nyanser, för att förstärka dockliknande kinder, eller kör på en persikofärgad nyans för en varmare känsla. Långa “wispy” fransar blir pricken över i:et, något som enkelt kan uppnås genom att använda en mascara som adderar mycket fibrer till dina fransar eller kluster av fjäderlätta lösfransar.

Annons

Välkommen in i Coquettes värld – 8 bilder som inspirerar

Vi har samlat bilder som verkligen förkroppsligar couqette-stilen! Scrolla, inspireras och bli helt uppslukad av denna trend!

Foto: Instagram, Spotlight/Launchmetrics.com

Trendigt sommarmode 2023Brand logo
Trendigt sommarmode 2023
Annons