Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

5 sminktrender att följa i sommar

30 maj, 2023 
AvAmie Chorr
Sommarens största sminktrender 2023 handlar om att experimentera med djärva färger och hitta nya sätt att använda välbekanta produkter. ELLE har samlat 5 sminktrender som kommer dominera denna sommar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Här är årets hårtrender 2023Brand logo
Här är årets hårtrender 2023

Från rouge till eyeliner – är det hur kreativ du är med hur du applicerar olika produkter som är nyckeln till att spika säsongens bästa looks. Du kommer att vilja investera i en uppsättning av cremebronzers, rouge och highlighters den här säsongen, för att uppnå en rodnad och solkysst hy på ett ögonblick.

Sommarens mest hypade looks

1. Draperad rouge

Rouge-trender är mycket säsongsbetonade eftersom produkten är tänkt att efterlikna en naturlig rodnad, som kan variera beroende på hur framträdande du vill att det ska vara. Denna sommar fokuserar vi inte bara på våra rosiga kinder, utan börjar applicera rougen längs kindbenens sidor och under ögonen innan det dras ner till kinderna. För att uppnå bästa resultat kommer skimrande rouge eller krämrouge vara dina bästa vän.

Annons

2.Retro brunt läppstift

En 90-tals trend, som brunt läppstift är en till detalj som denna sommar är på allas läppar. De som har genomlevt trendens ursprungliga år kommer att märka en lite mer varierad version av deras kära matta bruna läppstift. För denna sommar varierar det mellan matt, glansigt och metallisk finish. Ett tips är att börja med en läppenna och sen applicera en ljusbrun nyans för att det inte ska bli en för djup ton – om det inte är det du är ute efter.

3.Coquette makeup

Denna flirtiga, ultrafeminina makeuplooken hänger samman med romantiska rosiga nyanser och en finish med ett mjukt fokus. En fräsch och ljus bas är grunden för resten av din coquette look. Men det mesta av trenden kretsar kring en statement-rouge. Välj rosa och röda nyanser, för att förstärka dockliknande kinder, eller kör på en persikonyans för en varmare känsla. Pricken över i:et är långa “wispy” fransar som du kan uppnå genom att använda en mascara som adderar mycket fibrer till dina fransar eller kluster av fjäderlätta lösfransar som du sen fäster över dina egna. Avsluta din sminkning med en suddig och mjuk läpp för att dra ihop allt.

Annons

4.Monokromatiskt

Från dina ögon ner till dina läppar handlar den här säsongen om att använda en färg för att skapa en tonal look. En monokromatisk look uppnås genom att använda en likalydande färgnyans i din sminkrutin! Och det går att få till genom att bara använda sig av en och samma produkt. Ett exempel är en multitasking palett eller ett läppstift för att åstadkomma samma färg på läppar, ögonlock och kinderna. Detta är en look jag definitivt kommer köra på slaviskt i sommar!

5.Pastell

En pastell-look är ett perfekt komplement till din somriga glow look! Sminket kan inspireras av den ljusa “baby-färgskalan” eller de mer djupa och utmärkande pastellfärger. Och verkligen framhäva det naturliga glow:et man har. För pastelltrenden tittar vi åt ljusblå ögonskugga, skimrande lavendel eller mjuka ljusgröna toner! Toppa detta med en massa skimrande rouge och du är i hamn.

Foto: Instagram & Spotlight/Launchmetrics.com

ELLE Beauty: Min rutin – med Sanna GuidettiBrand logo
ELLE Beauty: Min rutin – med Sanna Guidetti

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons