Caia x MTV – så bra är produkterna i nya kollektionen

caia mtv smink recension

Färgsprakande skuggor, bruna läppennor och härligt skimmer – Caia cosmetics samarbete med MTV flirtar friskt med det ljuva 00-talet. ELLE har såklart testat kollektionen som snabbt blev en snackis på sociala medier. Här är favoriterna värda ett köp – och produkterna du kan skippa.
25 maj, 2023
Bianca Ingrosso om sminkimperiet
1:48

Efter reklamen: Bianca Ingrosso om sminkimperiet

(1:48)

Slå på ljud

Bianca Ingrossos skönhetsimperium Caia cosmetics fortsätter att lansera produkter i en rasande fart! Nu har företaget gått ihop med MTV och släppt en sminkkollektion som är inspirerad av 00-talets popkultur. Inte helt oväntat bjuder kollektionen på härlig färg, fina pigment och klädsamt skimmer. Men också en hel del överraskningar!

ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson har såklart testat kollektionen och listar favoriterna som imponerar mest – samt produkterna du kan vara utan.

Caia x MTV – hela sminkkollektionen

En ögonskuggspalett, en highlighter för kroppen och krämiga ögonpennor – i Caias samarbete med MTV finns sammanlagt 15 produkter (inom 6 kategorier). Och kollektionen som släpptes den 25 maj, blev en stor snackis redan innan produkterna lanserats. För i och med lanseringen gjorde också Bianca Ingrosso en cover på Jamelias hitlåt Superstar från tidiga 2000-talet. Låten klättrade direkt upp på Spotifys topp 50 mest spelade i Sverige.

Beautyredaktören testar: Så bra är hårvården från Caia cosmetics

PRODUKTERNA I Caias samarbete med MTV

Bland de 15 produkterna finns också en mascara, sex olika nagellack och tre läppennor. Alla följer såklart det tydliga temat från 00-talet – både vad gäller förpackning, innehåll och namn på produkterna. Till exempel Low waist pencil, Sweet 16 lipliner och Pimp my palette. Ljusblått är också en genomgående färg och bland produkterna finns såklart den klassiska, bruna läppennan.

Pimp my palette – Caia x MTV

Favoriten från kollektionen är utan tvekan den läckra ögonskuggspaletten Pimp my palette som bjuder på sex färgsprakande skuggor. I dosan ser ögonskuggorna ut att vara riktigt glittriga, men på ögonlocket får de pigmenterade skuggorna en mer metallisk finish. Imponerande nog sitter också skuggan på plats hela dagen, utan att smula under ögat!

Show me skin – Caia x MTV

En annan favorit är Show me skin vars design är så snygg och genomtänkt att det nästan gör ont att sätta borsten i dosan. Produkten ser ut att vara en vanligt highlighter, men är egentligen ett skimmer anpassat att använda på kroppen (på kinden kan den bli något glittrig). Perfekt när du vill ge ett snyggt, men subtilt glow till huden i sommar och extra tacksam att använda på till exempel axlar, skuldror och smalben. Otippat nog har skimret också en lätt och ljuvlig doft!

Eyeliner – Caia x MTV

Bland produkterna finns även tre krämiga eyeliners (som också kan användas som krämskugga på hela ögonen). Samtliga liners är enkla att applicera, sitter som berget och har otroliga pigment. Favoriten är Punk'd pencil eyeliner som har den perfekta brunröda nyansen.

Är det några produkter du kan hoppa över är det nagellacken. De fyra färgerna (chockrosa, ljusrosa, ljusblå och ljusgul samt över- och underlack) är visserligen väldigt fina och täcker bra redan efter ett lager. Men ett nagellack är trots allt ett nagellack och inte något som kommer att revolutionera necessären.

Foto: Caia Cosmetics

This or that med Bianca Ingrosso
1:46

Efter reklamen: This or that med Bianca Ingrosso

(1:46)

Slå på ljud