Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

7 nostalgiska filmer att inspireras av – för dig som älskar Y2K-mode

24 jul, 2023 
AvPenellope Ness
Nostalgiska filmer att se som är perfekt inspiration för Y2K-stilen
Bring it on, Legally blonde och John Tucker must die är inte bara ikoniska filmer, de bjuder även på passande modeinspiration nu när Y2K-stilen dominerar. Vi listar sju favoritfilmer att inspireras av här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lindsey Lohans stilresaBrand logo
Lindsey Lohans stilresa

Modetrenderna som uppstod under tidiga 2000-talet har även fått smeknamnet Y2K-mode – och idag ser vi allt mer stilinspiration från denna minnesvärda era. Allt från mjukisbyxor i sammet och minikjolar med låg midja till meshtoppar och platåskor med tunna band.

Filmer från 00-talet SOM BJUDER PÅ MODEINSPIRATION

filmer och mode från 00-talet

Varför inte slå på en nostalgisk film från 00-talet och samtidigt få en ordentlig dos modeinspiration? Spana in sju av våra favoritfilmer för bästa Y2K-modet!

Annons

Legally blonde (2001)

Legally blonde

Elle Woods (Reese Witherspoon) har en garderob många av oss hade velat kopiera rakt av. Och medan vi får följa den blivande advokaten, bjuder både Elle och flera av hennes vänner på minnesvärda modeögonblick. Perfekta 00-talsinspirationen om du frågar oss.

Coyote ugly (2000)

Coyote ugly

Coyote ugly utspelar sig i en bar på Manhattan där flera unga tjejer arbetar, som spelas av bland annat Tyra Banks och Piper Perabo. Tjejerna bjuder på looks med allt från låga jeans och navelpiercingar till fransade halterneck-toppar och mittbenor. Snäppet coolare Y2K-mode än andra filmer på listan.

Annons

Bring it on (2000)

Bring it on

Kultklassiker Bring it on med Gabrielle Union och Kirsten Dunst i huvudrollerna handlar om två rivala cheerleaders som tävlar om att vinna nästa nationella mästerskap. En ikonisk film som bjuder på minst lika ikoniska modeögonblick. Vi får bland annat se baggy-byxor, halvknäppta koftor och croppade hoodies.

JOHN TUCKER MUST DIE (2006)

John Tucker must die

I den här romantiska komedin ser vi bland annat Ashanti, Penn Badgley och Brittany Snow i rollerna. Fyra tjejer som slår sig samman för att hämnas mot killen som krossade deras hjärtan, John Tucker. Även om majoriteten av deras upptåg misslyckas, missar de aldrig när det gäller deras outfits. Vi får se ett antal 2000-talslooks med magtröjor, minikjolar och låga midjor.

Annons

13 going on 30 (2004)

13 going on 30

När 13-åriga Jenna Rink önskar att hon kunde bli 30 får hon sin önskan uppfylld. Som 30-åriga Jenna (Jennifer Garner) lär hon sig att uppskatta processen av att bli äldre. Perfekt modeinspiration för alla åldrar, då både 13-åringen och 30-åringen har en ikonisk Y2K-stil. Vi får se allt från 00-talets trendigaste träningskläder och accessoarer, till rosa slipklänningar och tjocka klackar med öppen tå.

The hot chick (2002)

The hot chick

Innan hennes minnesvärda roll som Regina George spelade Rachel McAdams en annan populär gymnasieelev, Jessica Spencer. En tonårstjej som plötsligt byter kropp med en äldre man och får se världen genom hans ögon. En rolig film med klassiska Y2K-plagg som jeansvästar, silvriga kedjebälten och randiga crop tops.

Annons

Confessions of a teenage drama queen (2004)

Confessions of a teenage drama queen

Tonåringen Lola (Lindsay Lohan) drömmer om att bli skådespelare och flyttar motvilligt från storstaden New York till New Jerseys förorter med sin familj. Där träffar hon rivalen Carla Santini (Megan Fox), en populär flicka på den nya skolan. Och från början till slut bjuder filmen på den ena Y2K-looken efter den andra!

Artikelinspiration: L'Officiel

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons