Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Kändisar lyfter capribyxor som säsongens hetaste övergångsplagg

21 jul, 2023 
AvSade Borquez
Kändisar lyfter capribyxor som säsongens hetaste övergångsplagg
Retro-plagget capribyxor har stigit in i modebilden som höstens hetaste övergångsplagg. Plagget har synts på stilikoner som Gigi Hadid, Hailey Bieber och Bella Hadid. Låt dig inspireras av it-tjejernas looks!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Höstens viktigaste modetrender 2023Brand logo
Höstens viktigaste modetrender 2023

Modevärlden fortsätter att ta inspiration från 00-talets arkiv. Ikoniska modehus som Hermès, Versace, Chanel, Balenciaga och JW Anderson valt att lyfta vida capribyxor som det perfekta plagget att bära under övergången mellan sommar och höst. På catwalken syns byxorna i olika färger och mönster. De är oftast stylade i en monokrom look och kompletteras gärna med knähöga boots eller mules.

Hermès AW23
Hermès AW23.
Chanel AW23
Chanel AW23.
Annons

CAPRBYXORNA HÄRKOMST

Många av oss kommer ihåg capribyxornas popularitet under både 90- och 00-talet. Vi såg dem på allt från röda mattan till tv-serier som Sex and the City. Trots att byxorna var en stor hit under denna tidsperiod så kan en spåra tillbaka deras härkomst till 1950-talet.

Namnet "Capri" är taget från den italienska ön Capri där byxstilen först syntes. Det var inte långt därefter de korsade Atlanten och syntes på stilikoner som Audrey Hepburn och Marilyn Monroe. Och idag är de återigen tillbaka i modebilden med full kraft!

Annons
Balenciaga AW23
Balenciaga AW23.
Versace AW23
Versace AW23.

SÅ BAR KÄNDISARNA CAPRIBYXORNA NU

Idag har capribyxorna bosatt sig i garderober hos kändisar som Gigi Hadid, Hailey Bieber, Julia Fox och Bella Hadid. De har valt att omfamna retro-plagget med öppna armar! Här ser vi dem i allt från denimtyg i både tajt och bred passform till kontorstil samt cargo-modeller. Capribyxorna mångsidighet är oändlig och passar alla personliga stilar. Spana in hur it-tjejerna stylar säsongens hetaste övergångsplagg och låt dig inspireras.

Annons

Gigi Hadid

Supermodellen Gigi Hadid väljer capribyxor i denimtyg med tajtare passform.

Gigi Hadid 2023

Hailey Bieber

Hailey Bieber stylar vida capribyxor i en vit monokrom look.

Hailey Bieber 2023

Bella Hadid

Bella Hadid bygger ihop en kontorslook med dem trendiga capribyxorna.

Bella Hadid 2023

Foto: TT, Instagram, Spotlight/Launchmetrics.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons