Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Inspireras av kändisarnas lyxiga looks – 5 färgkombinationer att bära nu

19 jul, 2023 
AvSade Borquez
ELLE listar 5 lyxiga färgkombinationer
Svårt att hitta nya färgkombinationer att testa med dina looks? Låt kändisar som Sofia Richie Grainge, Matilda Djerf och Zendaya inspirera dig. Här är fem färgkombinationer som utstrålar lyx och glamour!
Annons
Trendspaning: Skimrande guldBrand logo
Trendspaning: Skimrande guld

Ett väl omdiskuterat ämne i modevärlden är vilka känslor olika färgkombinationer utstrålar. En del får en outfit att se antingen "billig och simpel" eller "dyr och lyxig" ut. En vanlig uppfattning är att en neutral färgpalett som består av svart, grått, vitt och beige är det som gör att en look ser lyxig ut.

Trots att dessa färger kanske faktiskt ger dina looks en premium estetik, så finns det andra färgkombinationer som ger samma uppfattning. Och är du en av dem som är nyfiken på att addera nya färgklickar i din klädkammare ska du läsa vidare!

5 FÄRGKOMBINATIONER SOM SER DYRA OCH LYXIGA UT

En dyr och lyxig outfit handlar inte alltid om hur mycket pengar man har lagt på plaggen. Med rätt val av färger kan man enkelt åstadkomma en högklassig look. ELLEs juniora moderedaktör guidar och listar 5 färgkombinationer att testa nu!

Annons

1. SVART OCH VITT

För att bygga upp modet till att testa de oväntade färgkombinationerna som utstrålar exklusivitet, börjar vi med en storfavorit – svart och vitt. De är varandras motpoler på färgskalan men tillsammans skapar de en tidlös och slående duo som alltid landar rätt. Gör som Sofia Richie Grainge och låt den vita färgen stå i centrum och den svarta i bakgrunden för en härlig sommarlook som osar lyx!

Matilda Djerf kör på en mer balanserad look i svart och vitt.

2. BRUNT OCH GULD

Guld som kombineras med antingen svart eller vitt kan också ge dig en dyr känsla. Men under de senaste åren har den bruna färgen smugit sig in bland modedesigners kollektioner och blivit en it-färg att bära. Para ihop brunt med guld och skapa en polerad look. Blake Lively bär färgkombinationen i en brun monokrom look med guldsmycken.

Blake Livelypå öppningen av Tiffany & Co flaggskeppbutik i New York. Blake är i en brun look med guldsmycken.
Blake Lively in brun monokrom look med guldsmycken.

Stilikonen Zendaya kör på samma spår som Blake Lively med en monokrom look i brunt med guldsmycken.

3. rosa OCH Rött

Rosa och rött är två väldigt starka färger som man kanske inte direkt tänker utstrålar en luxuös estetik. Men med rätt balans, går det att skapa en iögonfallande look som känns extravagant och exklusiv. Den här färgkombinationen är för de som verkligen vill utmana sin garderob. Spana in prinsessan Dianas look nedan och bli inspirerad av hennes stilöga som alltid prickar rätt!

Prinsessan Diana i en rosa-röd look, Dubai 1989
Prinsessan Diana i en rosa-röd look när hon är på besök i Dubai 1989.

Svenska influencern Hanna Stefanssons rosa klänning med volanger och röda ballerina skor får oss att vilja testa den färgstarka duon.

Annons

4. Blått OCH gul

Blått och gult = skrikig färgkombination? Inte alltid. Om du väljer en mjukare och pudrig blå tillsammans med gult minskar du risken av att skapa en skärande look. Vill du jämna ut färgerna ännu mer kan du addera lite vitt!

5. SAGE OCH BEIGE

Sage och beige är två färger som gör det skönt för ögonen att vila på. Bortsett från att färgorden rimmar, skapar de tillsammans de en outfit som osar riktig klass och elegans. Spana in makeup mogulen Jackie Aina och hur hon stylar kulörerna i en snitsig office-look!

Även Rosie Huntington-Whiteley verka tycka att sage och beige rimmar färgmässigt med varandra.

Foto: Instagram, TikTok, TT.

Annons