Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Höstmode 2023 – viktigaste modetrenderna och tendenserna

05 jul, 2023 
Höstmodet 2023 är här och ELLEs modeteam hjälper dig att få koll på säsongens största och viktigaste trender, detaljer, plagg och tendenser. Välkommen till höstmodet 2023!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Inspireras av nya trenden quite luxuryBrand logo
Inspireras av nya trenden quite luxury

Årets starkaste modesäsong är runt hörnet och höstens modetrender är äntligen här för oss att frossa i. ELLEs modeteam har tagit ett djupdyk bland säsongens kollektioner och i toppen dominerar allt från skarpa silhuetter, enkla nyckelplagg med (tyst) lyxig känsla och en minst sagt avklädd kontorslook. Här är ELLEs stora trendrapport för hur du kommer vilja klä dig i höst!

Höstmode 2023 – vilka trender är mest populära hösten 2023?

 • Quiet luxury
 • Den svarta kappan
 • 70-tals herrmode
 • Kontorsstil 2.0
 • Stora scarfen i fokus
 • Vinterblom
 • Vivienne Westwood hommage
 • Timglassilhuett
 • Underkläder
 • Metallic
 • Starka axlar

Här är höstens viktigaste trender 2023:

1. quiet luxury (TYST LYX)

Det ekonomiska läget påverkar även modebilden. Logo-manin som pågått de senaste säsongerna får nu ta ett kliv åt sidan – quiet luxury (tyst lyx på svenska )är det nya. Mindre branding och enklare plagg som förespråkar en mer nedtonad, minimalistisk look tar plats. Lägg begreppet quiet luxury på minnet för diskreta plagg, högkvalitativa tyger och skräddarsydda snitt är nyckelingredienserna i höst.

Annons
Ferragamo
Gucci
Khaite
Annons

2. Den svarta kappan

Den lilla svarta får konkurrens av den stora svarta – kappan! I samma veva som vi dras mot allt enklare plagg får den svarta kappan nytt liv. Aldrig har en enkel svart kappa varit hetare, iallafall inte när det kommer till ytterplagg att leva i och lita på. Så, plocka fram den där svarta kappan du har hemma i garderoben eller ställ in siktet på en tidlös variant med skarpa snitt och fin kvalité.

Givenchy
Victoria Beckham
Annons
Alaïa

3. 70tals herrmode

Det maskulina herrmodet som andas 70-tal greppar ett hårt tag om oss denna höst och vi gör oss redo att bära allt från stora vita skjortor till kritstrecksrandigt (allra helst både och på samma gång). Tänk avslappnat men maskulint och kaxigt så har du den perfekta herrlooken för hösten 2023.

Annons
Saint Laurent
Alexander McQueen
Annons
Bottega Veneta

4. Kontorsstil 2.0

Kontorsstilen dominerar i höst – men den är minst sagt uppdaterad med moderna inslag. Gör dig redo för kontorslooken 2.0 och tänk rufsigt hår à la bed head, huvtröjor under den skräddade kavajen, skarpa ytterplagg + damväskan och nycklarna nonchalant i handen. Och kanske det viktigaste av allt för att fullända looken – skippa nederdelen. Miu Miu valde trosan i stället! Vad säger du, blir det din kontorslook i höst?

Miu Miu
Annons
Diesel
Valentino

5. Drapering den stora scarfen/Scarf dressing – Tartan

Har du saknat den? Den stora (och då menar vi STORA) scarfen som för några år sedan var accessoaren på allas axlar. 2023 är den här igen och vi bär den nonchalant och stilfullt som skydd när de där krispigt kalla och blåsiga höstdagarna blåser in. Saint Laurent, Burberry och Marni visar vägen till hur den maxade scarfen adderas på ett stilfullt sätt. Vill man vara extra trendig väljer man en tartan-ruta som bryter av!

Annons
Saint Laurent
Burberry
Marni
Annons

6. Vinterblom

Att blommornas högsäsong är vår och sommar stoppar inte modeskaparna från att låta dess signaturstarka mönster pryda såväl plagg som accessoarer när vi går mot höst och vinter. Vinterblom väntas stå i full blom men då med en stark grunge-känsla och mörk färgskala. Chanel plockar upp kameliablomman och låter, precis som Louis Vuitton och Balenciaga, svart stå som kontrasterande accent.

Balenciaga
Chanel
Annons
Louis Vuitton

7. Vivienne Westwood hommage

Under vinter 2022 förlorade världen den ikoniska modeskaparen Vivienne Westwood, 81 år gammal. Hon var modeskaparen som satte punkstilen på kartan och drottningen av tartan-rutan vi alla känner till – och hennes minne hyllas och lever vidare genom modeskapare runt om i världen. Till hösten utmanar modevärlden oss att hitta vår inre punkdrottning á la Westwood. Modeskapare som Marc Jacobs, Issey Miyake och hennes livspartner Andreas Kronthaler står i spetsen med egna tolkningar!

Annons
Andreas Kronthaler for Vivienne Westwood
Marc Jacobs
Annons
Issey Miyake

8. Timglass silhuett

Efter en tid av överdimensionerade silhuetter där den oversizade looken stått som favoriten blickar vi till en tid med markerade midjor igen! Timglas silhuetten blir en grej igen och vi välkomnar kavajer och kappor med skulptural timglas-silhuett med öppna armar. Allt handlar om skarpa snitt och en markerad midja!

Versace
Sportmax
Annons
Awake Mode

9. Underkläder

Underklädestrenden står sig stark och när man inte trodde att det kunde bli mer avklätt, växlar trenden upp ännu ett snäpp lagom till att höstsäsongen gör entré. Nu får underkläderna gärna vara pimpade med gnistrande paljetter á la Miu Miu och trosorna bär vi från och med nu utanpå strumpbyxorna – eller iallafall synligt!

Annons
Miu Miu
Nensi Dojaka

10. Metallic

Skiftande metallic i allt från silver till guld slår till som en skarp kontrast till höstens enkla, eleganta mode. I höst finns det inget annat än att inta festligheterna i gnistrande guld, silver eller färg från topp till tå.

Annons
Paco Rabanne
Blumarine
Gucci
Annons

11. starka axlar

Kliv självsäkert in i hösten med hjälp av maxade och skarpa axlar som syns som en dominerande trenddetalj i höst! Med inspiration från 80-talets nostalgiska era, ger nu modevärlden oss möjlighet att optimera garderoben med plagg som utstrålar självförtroende och kraft – kanske höstens enklaste sätt att ge din höststil och basplagg ett kaxigt lyft!

Saint Laurent
Thom Browne
Annons
Stella McCartney
Stella McCartney

Foto: Launchmetrics/Spotlight

Lollapalooza 2023: virkat & stickatBrand logo
Lollapalooza 2023: virkat & stickat

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons