Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Från A till B! Den stilfulla pendlaren står i fokus för SS24.

07 dec, 2023 
AvRebecca Jardsdotter
Nu blir ”on the go” din go-to.
Annons
Carrie Bradshaws mest ikoniska looksBrand logo
Carrie Bradshaws mest ikoniska looks

Plaggen du bär mellan hemmet och jobbet en helt vanlig tisdag. Looken som (oftast något ofrivilligt) skapas påväg hem från gymmet en tidig, något kylig, morgon. Allt-i-allo-outfiten som med mindre justeringar ska ta dig, i sanna magasintermer, från dag till natt.

Hamstra dina personliga minnesbilder kopplade till ovan nämnda scenarion och skruva upp modegraden en aning – och du är redo för SS24. Låt din främsta accessoar blir matkassen, take away-koppen, eller ditt andra par mer bekväma skor i höger hand, för att vara på språng är i vår en av modets främsta älsklingar.

AnnonsFRÅN EXTRA ALLT TILL FUNKTION MED FINESS

När världen för några år sedan stängde ner växlade många av de stora modehusen upp. Vi minns JW Andersons kortkorta silverägg, Coperniklänningen som sprayades på en nästintill naken Hadid-syster och Schiaparellis lejonhuvud balanserandes på en Kardashianaxel.

Just Loewe med Jonathan Anderson i spetsen har under de senaste säsongerna, framför runwaybesökarnas ”ooh!” och ”aah!” presenterat kreationer som landat i gränslandet mellan verklighet och artificiellt med pixlade kanter, ballongklackar och rosenkallor omvandlade till tubtoppar. Inför SS24 väljer de, och flera modemärken med dem, att tona ner sin excentriskhet. Nu svidar Loewekvinnan istället om till skjortor, högmidjade byxor och överdimensionerade, virkade koftor. Välkomnande och vardagligt (något sånär).

Annons

"FÖR UPPTAGEN FÖR ATT BYTA OM"

On the go-vibbarna skymtas bland annat hos Jane Wade, som valde att döpa sin vårkollektion till ”The Commute”, alltså ”pendlingen”. Hon inspirerades av kläderna som bärs till och från arbetet, och hur plaggen finns till för att vara till nytta för bäraren, både i och utanför kontorslandskapet. Designern beskriver hur en av tjejerna, en av modellerna, ”har på sig klackar men bär sin Salomons i händerna eftersom hon var för upptagen för att hinna hem och byta om” och pekar på hur ”nästa generation av branschledare är individer som har mer än bara ett skrivbordsjobb.”

Annons

På Shanghai Fashion Week fick modellerna på Markgongs visning skanna sig in genom säkerhetsdörrar, med take away-kaffen i handen eller anteckningar under armen, stundtals bärandes på en extra outfit.

Annons

Hos MiuMiu i Paris bars stora, överfyllda handväskor (med kvällens klackar nedpackade) till låga sandaler (inklusive färgglada skavsårsplåster), sneakers, båtskor eller Mary Janes med stabil klack.

Launchmetrics.com/spotlight

REDO FÖR FRAMTIDEN

Kikar man på dagens trendvibbar är även de överens: ballerina istället för klack, glasögon istället för linser, och väskan ska vara rymlig istället för petite.

Det verkar också som att även AW24 kan komma att vurma extra för the commute – i alla fall hos Balenciaga, vars visning gick av stapeln i LA tidigare i veckan.

I vår blir alltså ”on the go” din givna go-to, om modet får bestämma.

Foto: Launchmetrics.com/spotlight / Instagram

Annons